Spyshots

Nuvolari concept wordt Audi A5 Coupé

Op de Duitse Nürburgring onderging de Audi A5 de eerste hogesnelheidstesten. Het model zal eind 2007 worden gepresenteerd en de concurrentie aan moeten gaan met de Mercedes CLK en BMW 3-serie Coupé. Het design is grotendeels gebaseerd op de Nuvolari conceptcar.

In het voorjaar van 2003 verraste Audi met de Nuvolari conceptcar. De 2+2 Coupé was geheel uit aluminium opgetrokken en voorzien van een 5.0 liter V10 biturbo met FSI-techniek. De motor levert een vermogen van 600 pk en een koppel van 750 Nm. Daardoor is het mogelijk om de conceptcar in slechts 4,1 seconden naar 100 km/h te sleuren. Voor de naam Nuvolari greep Audi terug naar Tazio Nuvolari die in 1939 de Grand Prix won met een Auto Union.

Audi conceptcars worden werkelijkheid
Gezien het succes van de conceptcars die Audi de afgelopen jaren presenteerde lijkt het logisch dat er ook van de Nuvolari een productiemodel komt. We zagen dat bij de Pikes Peak quattro die als Q7 in productie is genomen. En ook de Le Mans quattro kreeg een productievervolg in de vorm van de R8. Beide modellen zijn slechts met minimale aanpassingen in productie genomen. Het lijkt erop dat de Nuvolari datzelfde levenspad zal gaan volgen. Deze spyshots bewijzen in ieder geval dat Audi werkt aan een coupé met dergelijke afmetingen.

Tussen A4 en A6
De zwaar gecamoufleerde coupé die op de Nurburgring werd betrapt heeft ongeveer dezelfde afmetingen als de Nuvolari. Daarmee zal het model iets hoger worden gepositioneerd dan de BMW 3-serie Coupé en de Mercedes CLK. Een coupé-versie van de A4 is het dan ook zeker niet. Aangezien het model tussen de A4 en A6 kan worden gepast lijkt het erop dat de naam A5 van stal wordt gehaald.

Krachtige zescilinders
Audi gaat de A5 Coupé leveren hoogstwaarschijnlijk leveren met een 3.2 liter V6 benzinemotor (255 pk) en een 3.0 TDI V6 (231 pk). Een supersnelle S-/RS-versie met een V8 of V10 sluiten wij zeker niet uit. De conceptcar werd immers al aangedreven door een V10. 

Najaar 2007 bij de dealers
De Audi A5 Coupé wordt gepresenteerd op de Autosalon van Genève. Later volgt de A5 Cabriolet die in 2008 in productie zal gaan. Tevens komt er een S/RS5.

Gerelateerde artikelen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Teasers warmen op voor nieuwe Audi A5 Coupé

Autonieuws
Teasers warmen op nieuwe Audi A5 Coupé
> Artikel lezen

Audi heeft een nieuwe A5 en S5 Coupé

Autonieuws
Audi A5 & S5 Coupé
> Artikel lezen

Save the date: nieuwe Audi A5 op 2 juni

Autonieuws
Save the date: nieuwe Audi A5 op 2 juni
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.