Spyshots

Supersnelle Volkswagen Passat R36

Volkswagen heeft onlangs bevestigd met een snelle R36-versie van de Passat te komen. Dat model staat gepland voor het voorjaar van 2007 en deze allereerste spyshots maken het geheel wat concreter. Zo zien we zowel een Sedan als een Variant!

Dat er meer sportieve modellen bij Volkswagen op stapel staan is al langere tijd bekend. Een logische stap voor Volkswagen is het uitbrengen van een sportieve variant van de Passat. Die zou onder meer kunnen gaan concurreren met de Mazda6 MPS, de Ford Mondeo ST, de toekomstige Alfa 159 GTA en feitelijk ook met de Audi S4. Onlangs maakte Volkswagen dan ook bekend dat er een Passat R36 in de pijplijn zit.

3.6 liter V6 FSI-motor
In de Verenigde Staten levert Volkswagen de Passat met een 3.6 liter FSI zescilinder zoals we die in Europa ook kennen uit de Touareg. Die motor dient als basis voor de Passat R36. Standaard levert de zescilinder benzinemotor een vermogen van 280 pk. In de R36 zal die motor minimaal goed zijn voor een vermogen van 300 pk. Gekoppeld aan een DSG-automaat moet de Passat R36 in staat zijn om binnen ongeveer 6 seconden naar 100 km/h te sprinten.

Sportieve uitstraling
Geheel passend bij het sportieve karakter van de Passat R36 zal de auto van het nodige sportieve spoilerwerk worden voorzien. De auto´s op de foto´s worden gekenmerkt door een sportieve voorbumper met geïntegreerde voorspoiler. Ook de grille is wat sportiever van vorm. Van opzij vallen de grote lichtmetalen wielen op met daarachter blauwe remklauwen. De zijskirts ronden het geheel aan de zijkant af. De achterzijde zal zowel bij de Sedan als bij de Variant worden voorzien van een spoiler op de achterklep c.q. kofferbak en een sportief gevormde achterbumper met daar door heen twee uitlaatpijpen. Uiteraard hoort ook een sportief afgesteld onderstel en een sportinterieur tot de uitrusting van de Passat R36.

Voorjaar 2007 bij de dealers
In het voorjaar van 2007 zal de Volkswagen Passat R36 op de markt komen. Het model zal leverbaar worden als Sedan en Variant.

Gerelateerde artikelen

Meer informatie over Volkswagen Golf R 400

Autonieuws
Volkswagen Golf R 400 wordt uitzwaai-editie
> Artikel lezen

310 pk voor gefacelifte Volkswagen Golf R

Autonieuws
> Artikel lezen

Zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.