Spyshots

Dit is de nieuwe Nissan Skyline!

Nissan werkt aan een nieuwe Skyline die in 2007 het levenslicht zal gaan zien. De auto is bijna identiek aan de GT-R conceptcar die Nissan eind 2005 op de Tokyo Motor Show presenteerde. Ondanks de camouflage is het design daardoor geen verrassing meer.

In oktober 2005 presenteerde Nissan de GT-R concept op de Motor Show in Tokyo. De conceptcar moest dienen als een voorbode voor de nieuwe Skyline. Destijds al was duidelijk dat de auto nagenoeg identiek in productie zal worden genomen als opvolger van de Skyline. Bij dat soort berichten heerst altijd nog een zekere twijfel, maar dat is nu uit de wereld geholpen. Op en rondom de Duitse Nürburgring werd namelijk dit prototype betrapt. En ondanks de camouflage op het front en de achterzijde is het duidelijk het productiemodel van de GT-R Concept, ofwel de nieuwe Skyline.

Herkenbaar
De nieuwe Nissan Skyline is duidelijk een vervanger voor het oude model. De kenmerkende achterlichten en de globale lijnvoering doen denken aan de sportauto die in Japan, maar ook in de rest van de wereld, veel fans wist aan te trekken. De nieuwe Skyline wordt gekenmerkt door scherpe lijnen en een krachtige uitstraling. De foto´s laten zien dat de luchtinlaten op de motorkap en in de zijschermen behouden zijn gebleven. Ook de spoiler op de kofferbak zal het productiestadium gaan halen.

450 pk
In het najaar van 2007 zal Nissan op de Tokyo Motor Show het doek trekken van de nieuwe Skyline. Het zal tegen het einde van 2007 worden voordat het model bij de dealers staat. In tegenstelling tot de vorige generatie is de auto niet voorbehouden aan thuisland Japan. Mogelijk komt de auto ook naar Europa. De motorisering blijft gissen, maar wij gokken op een 4.5 liter V8 met ongeveer 450 pk. En dat is voldoende om te kunnen concurreren met auto’s als de Audi R8 en de toekomstige Lexus LF-A.

Gerelateerde artikelen

Laatste ronde voor Nissan GT-R Track Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'

Autonieuws
Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'
> Artikel lezen

Liefhebber bouwt Nissan GT-R Nismo van Lego

Autonieuws
Nismo
> Artikel lezen

Ook Nissan GT-R Nismo nog weer wat scherper

Autonieuws
Nissan GT-R Nismo 2016
> Artikel lezen

Koop deze 1.200 pk sterke Nissan GT-R via Marktplaats

Autonieuws
Koop deze 1.200 pk sterke Nissan GT-R via Marktplaats
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.