Spyshots

BMW 135ti: Ruim 300 pk in de 1-serie!

BMW zal binnenkort met een supersnelle 1-serie op de markt komen. Met een vermogen van meer dan 300 pk zullen de Golf R32 en Audi S3 op een flinke achterstand worden gezet. De 135ti, zoals het model genoemd gaat worden, zal het topmodel van de 1-serie vormen.

Al geruime tijd doemen er driedeurs 1-series op. Afgelopen winter werd het model meerdere malen betrapt in Noord-Scandinavië. Later werden er ook prototypes gezien in de buurt van de BMW-fabriek in München. Destijds ging het om een ‘gewone’ driedeurs 1-serie. Ditmaal hebben we foto’s van een wel hele snelle variant. Deze meest recente foto´s zijn gemaakt in Oostenrijk. Daar reed deze 1-serie flink wat testronden door het bergachtige landschap.

135ti in plaats van M1
BMW zou dit model graag M1 noemen, maar dat is simpelweg niet mogelijk. Daarmee zou men de legendarische M1 uit de jaren ´70 compleet doen vergeten. Op de achterkant van dit model zal dan ook de type-aanduiding 135ti pronken. Daarmee wordt duidelijk verwezen naar de krachtige motor die in het vooronder ligt. De 3.0 liter turbomotor is inmiddels bekend uit de 3-serie (Coupé) en levert een vermogen van 306 pk af op de achterwielen. Het maakt de kleine Beamer tot een kanon op wielen.

3- en 5-deurs
Het kan niet lang meer duren voordat BMW het doek trekt van de 1-serie in driedeurs variant. Het testprogramma en de ontwikkeling zal inmiddels wel afgerond zijn. Wanneer de 135ti precies komt blijft afwachten. Wel is duidelijk dat het model er als 3- en 5-deurs komt.

Gerelateerde artikelen

Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i

Autonieuws
Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i
> Artikel lezen

Dinsdag dilemma: gefacelifte of nieuwe BMW 1-serie?

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf
> Artikel lezen

AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s

Tuning & styling
AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.