Spyshots

RS4-killer van BMW: de nieuwe M3

BMW heeft het antwoord op de RS4 bijna klaar. Om de competitie aan te kunnen wordt de nieuwe M3 met een V8 uitgerust. Deze zal ruim 400 pk moeten gaan overbrengen op de achterwielen en garant staan voor sublieme prestaties.

De BMW M3 is altijd één van de beste auto´s in zijn klasse geweest. Zelfs de laatste jaren kon de M3 de concurrenten nog bijhouden, maar zoals u kunt zien is de vervanger bijna klaar. Eén van onze spionagefotografen legde deze bijna ongecamoufleerde M3 vast op de gevoelige plaat. Tijdens een test in Arizona reed de auto op een onverlaten weg om de laatste testen af te ronden. Natuurlijk zijn de vier dikke uitlaten van de partij en zal hij verder ook een dikke, bredere uitstraling krijgen dan de gewone 3-serie coupé.
 
Meer dan 400 pk!
Onder de kap zal voor het eerst in de geschiedenis van de 3-serie een V8 liggen. Dit is vooral te doen om de Amerikaanse markt beter te kunnen bedienen. Diep in het BMW hart hadden ze vast liever een 6-in-lijn gehad. Maar het draait nou eenmaal om de verkoopcijfers. De V8 zal via een handgeschakelde of een sequentiële bak (met 6 óf 7 versnellingen) op de wielen overgebracht worden. Met de dan 400+ pk die de V8 zal leveren moet de sprint van nul naar honderd met gemak binnen de 5 seconden lukken. De top zal natuurlijk op 250 km/h begrensd worden.
 
RS4-killer
Wij verwachten de RS4-killer tegen het einde van dit jaar in de showrooms. Volgens de geruchten zal de M3 niet alleen als coupé en cabriolet komen, maar ook als sedan en stationwagon.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.