Spyshots

Japanse AMG: Lexus IS 500

Dit is niet zomaar een Lexus IS, dit is een supersnelle variant van de IS. Op de Nürburgring werd dit prototype betrapt tijdens wat testwerkzaamheden op hoge snelheid. Lexus wil Mercedes, BMW en Audi met deze IS het leven zuur gaan maken.

BMW komt binnenkort met de nieuwe M3, Mercedes met de C 63 AMG en Audi heeft al enige tijd de RS4 in het leveringsgamma. Lexus gaat met de nieuwe IS meer dan ooit de concurrentie aan met de Duitse grootmachten. Op basis van de IS zullen de Japanners met een supersnelle versie op de markt gaan komen.

Niet zomaar een IS
In het geruchtencircuit is maar weinig bekend over de snelle IS. Maar dat het model er zal komen doen deze spyshots bevestigen. De IS op de foto´s is zeker geen standaard model. Kijk maar eens naar de afgeplakte voorbumper met grote luchtinlaten, de grille en uiteraard de spoiler op de kofferbak. Maar ook de vier uitlaatpijpen geven aan dat dit niet zomaar een IS is.

Weinig concreets
Wanneer de auto precies zal worden geïntroduceerd en wat de specificaties zijn blijft gissen. Verwacht in ieder geval een V8 onder de motorkap en dat we voor het einde van dit jaar wat meer weten.

Gerelateerde artikelen

In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition

Autonieuws
In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

Gefacelifte Lexus IS geïnspireerd op fraaie LF-LC

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.