Spyshots

Zwaar gecamoufleerde Ford Mondeo Wagon

Deze zwaar gecamoufleerde testauto is de nieuwe Ford Mondeo Wagon. Eerder al kreeg onze fotograaf de Mondeo sedan voor de lens, maar nu is ook de Wagon in het openbaar betrapt. Ford is begonnen aan testritten op de openbare weg en de Nürburgring.

Als Ford halverwege 2007 de nieuwe Mondeo zal presenteren staat er een compleet nieuw model te pronken. Ford volgt qua design de nieuwe richting die men is ingezet met de S-Max en Galaxy. Ronde vormen en scherpe hoeken wisselen elkaar af. De grille is diep doorgetrokken en de koplampen lopen breed door over het front van de Mondeo. Het geheel oogt dynamisch en sportief, net als de Iosis conceptcar. Ford heeft de nieuwe Mondeo dan ook duidelijk gebaseerd op deze goed ontvangen conceptcar.

Fors gegroeid
De nieuwe Mondeo staat op hetzelfde onderstel als de S-Max. De foto´s laten duidelijk zien dat de Mondeo gegroeid is. Vooral de wielbasis zal een stuk langer zijn. Dat heeft een positief effect op de interieurruimte.

Twee nieuwe motoren
Motorisch vinden we verbeterde versies van de bestaande 1.8 en 2.0 liter benzinemotoren en de 2.0 en 2.2 liter diesels. Nieuw voor de Mondeo zijn de 2.5 liter turbomotor uit de Focus ST en de 2.7 liter twin-turbo dieselmotor die in samenwerking met PSA is ontwikkeld. Met de komst van deze motoren wordt de Mondeo naar een wat hoger plan getild. Beter dan ooit kan Ford hierdoor de concurrentie aangaan met onder andere de Volkswagen Passat.

IAA 2007
Wij verwachten de nieuwe Mondeo op de IAA in Frankfurt die in het najaar van 2007 zal worden gehouden. Niet veel later staat de compleet nieuwe Mondeo bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Eerste rij-indruk nieuwe Ford Mondeo

Autonieuws
Eerste rij-indruk nieuwe Ford Mondeo
> Artikel lezen

Ford Mondeo Vignale geprijsd op 45 mille

Autonieuws
Ford Mondeo (Wagon) Vignale
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Mondeo te bestellen met 1.0 Ecoboost

Autonieuws
Ford Mondeo krijgt Ecoboost motor
> Artikel lezen

Nieuwe bi-turbodiesel in Ford Mondeo

Autonieuws
Nieuwe bi-turbodiesel in Ford Mondeo
> Artikel lezen

Waar blijft een nieuwe Ford Mondeo ST?

Autonieuws
Waar blijft een nieuwe Ford Mondeo ST?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.