Spyshots

Zevenpersoons BMW X5 bijna klaar

In de buurt van München reed deze BMW X5 in zijn definitieve productievorm. De auto is minimaal gecamoufleerd en toont de belangrijkste lijnvoering van de nieuwe BMW X5. Nog voor het einde van dit jaar staat de nieuwe BMW X5 bij de dealers.

Het zal niet lang meer duren voordat BMW de nieuwe X5 officieel aan het publiek voor zal stellen. De in South-Carolina gebouwde X5 gaat schuil onder de codenaam E70. Vlakbij het hoofdkantoor van BMW in München werden deze foto´s geschoten. De foto´s tonen duidelijk het uiteindelijke gedaante van de nieuwe X5. Het design van de SUV is onder de hoede van Nederlander Adrian van Hooydonk ontwikkeld. De auto toont duidelijk overeenkomsten met zijn voorganger en een aantal nieuwe designkenmerken van BMW´s huidige modellijn.

Zevenpersoons
Het interieur is voor een groot deel afgeleid van de 5-serie. iDrive zal hiermee ook zijn intrede maken in de X5. Standaard wordt de auto geleverd als vijfpersoons uitvoering. Optioneel kan BMW twee extra stoelen monteren waardoor 7 zitplaatsen worden gecreëerd. Hiermee zal de X5 optimaal kunnen concurreren met de Audi Q7.

Dynamische SUV
Lange tijd heeft de X5 als meest sportieve SUV door het leven gegaan. De concurrentie heeft echter niet stilgezeten. BMW als sportief merk zal er dan ook alles aan hebben gedaan om de X5 opnieuw als een dynamische SUV neer te zetten. Voor een zeer nauwkeurige en directe besturing levert BMW Active Steering. Verder zien we de keuze uit gewone stalen veren of luchtvering. Het motorengamma bestaat uit krachtige benzine- en dieselmotoren met 6 of 8 cilinders. Die zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een zestraps automaat.

Voor het einde van dit jaar
Nog dit jaar zal de nieuwe BMW X5 bij de dealers staan. De auto wordt vermoedelijk op de Autosalon van Parijs aan het grote publiek getoond.

Gerelateerde artikelen

BMW X7 heeft Bentley Bentayga in 't vizier

Autonieuws
BMW X7
> Artikel lezen

Soft Close-portieren BMW X5 amputeren duim

Autonieuws
> Artikel lezen

G-Power X5 M zet Urus voor schut

Tuning & styling
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.