Spyshots

Meer over de Mini Traveller

Voor het einde van 2007 staat de introductie van de Mini Traveller op het programma. De stationwagon-achtige variant van de nieuwe Mini is inmiddels wederom opgedoken met minder camouflage. Diverse geruchten worden hiermee bevestigd.

Maar liefst drie conceptcars van de Traveller heeft Mini inmiddels gepresenteerd. Afgelopen week doken diverse berichten op dat BMW en daarmee Mini geen eigenaar is van de merknaam Traveller. Dat zal dan ook betekenen dat de Traveller, die wij voor het gemak voorlopig zo blijven noemen, onder een andere naam zal worden gepresenteerd.

Conceptcars en prototypes
Dat het model er komt is overduidelijk. Je presenteert als autofabrikant geen drie conceptcars en bovendien worden al tijden diverse prototypes op de openbare weg getest. De meest recente foto´s kunnen wij u nu tonen. De foto´s zijn genomen bij het testcentrum van BMW vlakbij de Nürburgring en bij de uitgangspoort van de Nürburgring. De foto´s tonen duidelijk dat de Traveller eveneens een update zal krijgen ten opzichte van het huidige model. De motorkap zal wat hoger komen te liggen en de koplampen krijgen een andere vorm. Bovendien zal de ´gewone´ Mini 8 cm groeien. Dat biedt een perfecte basis voor deze verlengde Traveller. Meer interieurruimte (vooral voor de achterpassagiers) en een grotere bagageruimte zullen de Traveller kenmerken. Om de instap achterin te vergemakkelijken zullen twee kleine suïcide-doors worden gemonteerd. Op de impressie is duidelijk te zien hoe dat zal worden.

Begin 2008 bij de dealers
Voor het einde van 2007 staat de introductie van de Mini Traveller gepland. Het model zal niet eerder dan begin 2008 op de markt verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.