Spyshots

Side by side: Mercedes C-klasse

De nieuwe en huidige C-klasse sedan werden in Duitsland side by side getest. De modellen werden door onze fotograaf betrapt en geven een duidelijk beeld van de verschillen, maar ook de overeenkomsten tussen het huidige en het nieuwe model.

In maart 2007 staat de compleet nieuwe Mercedes C-klasse als wereldprimeur op de Autosalon van Geneve. Hoe dichter we bij de introductie komen, hoe meer Mercedes laat zien. Het camouflagemateriaal is inmiddels steeds verder teruggenomen en zodoende krijgen we een duidelijk beeld van de auto. De nieuwe C-klasse is in alle opzichten gegroeid, maar wel duidelijk een opvolger van het huidige model. Volgens Mercedes´ nieuwe designrichting worden de koplampen wat hoekiger en zien we van voor tot achteren een ´knik´ over de zijkant lopen.

Sportiever rijgedrag
Het is er Mercedes alles aan te doen om de C-klasse sportiever te maken dan zijn voorganger. De C-klasse zal niet alleen scherper sturen, maar ook het onderstel moet een stuk meer sportiviteit in zich hebben. De basismotor zal een 1.8 liter viercilinder worden waarbij het vermogen varieert van 150 tot 190 pk. Verder zien we een 2.5 en 3.5 liter V6 met een vermogen van respectievelijk 210 en 270 pk. Uiteraard zal ook de V8 van AMG in de C-klasse worden gehangen. Deze motor zal rond de 400 pk gaan leveren en daarmee de concurrentie aangaan met de Audi RS4 en de aankomende BMW M3. Een 3.0 liter dieselmotor zal uiteraard ook leverbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.