Spyshots

Compleet nieuwe Ford Mondeo

Eind 2007 staat de nieuwe Ford Mondeo op de IAA in Frankfurt. Het model is ontworpen volgens Ford´s nieuwe designrichting en is duidelijk gegroeid. Stylingkenmerken van de conceptcar Iosis zullen in de nieuwe Mondeo niet ontbreken.

De nieuwe Mondeo zal een zware taak krijgen. Het model is al jaren een enorm succesnummer en zorgt voor een groot deel van de Europese verkopen van Ford. Aangezien het segment van de middenklasse sedan´s steeds meer onder druk komt te staan zullen autofabrikanten zich in dit segment moeten gaan onderscheiden. Ford liet met de S-Max al zien dat het mogelijk is in een bestaand segment met een opvallende auto te komen. De nieuwe Ford Mondeo zal eveneens opvallen door zijn design.

Iosis concept
Op de spyshots valt te zien dat de Mondeo veel designkenmerken van de Iosis concept meekrijgt. Dat valt alleen maar toe te juichen. De Iosis is een vierdeurs coupé en werd vorig jaar op de IAA in Frankfurt gepresenteerd. Het model werd met veel enthousiasme ontvangen. Het is dan ook niet vreemd dat Ford duidelijk naar dit model kijkt bij de ontwikkeling van de nieuwe Mondeo.

Sportiviteit
Sportiviteit is steeds meer een handelsmerk aan het worden voor Ford. De S-Max is alles behalve een suffe MPV en de Focus staat in zijn klasse bekend om de fantastische rij-eigenschappen. Ook de Mondeo zal die sportieve lijn moeten gaan volgen. Dat uit zich behalve in het design vooral ook in de rij-eigenschappen. Een scherpe besturing, prima onderstel en een aantal pittige motoren moeten daarvoor gaan zorgen. Het onderstel is afkomstig van de S-Max en onder de motorkap vinden we 1.8 en 2.0 liter benzinemotoren en een 2.0 en 2.2 liter dieselmotor. Tevens zal de 2.5 liter vijfcilinder (225 pk) uit de Focus ST in het vooronder van de Mondeo komen te liggen. Een krachtige dieselmotor in de vorm van een 2.7 liter twin-turbodiesel van Ford/PSA behoort ook tot de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Ford trekt doek van vernieuwde Fusion/Mondeo

Autonieuws
> Artikel lezen

Autonome Fords ook in 't donker operationeel

Autonieuws
Autonome Fords ook in 't donker operationeel
> Artikel lezen

Waar blijft een nieuwe Ford Mondeo ST?

Autonieuws
Waar blijft een nieuwe Ford Mondeo ST?
> Artikel lezen

Vernieuwde Ford Mondeo rijdt al rond!

Spyshots
> Artikel lezen

Ford Mondeo Vignale geprijsd op 45 mille

Autonieuws
Ford Mondeo (Wagon) Vignale
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.