Spyshots

De nieuwe Porsche 911 Targa

Binnenkort zal Porsche de 911-lijn gaan uitbreiden met de 911 Targa. De 911 Targa zal zijn voorzien van een groot glazen dak en heeft een iets afwijkende styling ten opzichte van de 911 Coupé. Bij betrapten de nieuwe 911 Targa in Noord-Zweden.

Porsche heeft de 911 Targa die te zien is op de foto´s nog goed gecamoufleerd. U moet dan ook twee keer kijken om de gecamoufleerde Targa te onderscheiden van een Coupé. De Targa zal in twee opzichten duidelijk afwijken van de Coupé. Ten eerste is dat de achterste zijruit. Die loopt aan de achterkant niet rond, maar in een hoek. Bij het model op de foto´s is dat met behulp van tape zoveel mogelijk verborgen. Ten tweede is er natuurlijk het grote glazen dak. Bij deze testauto is het dak volledig in de kleur van de carrosserie uitgevoerd.

Groot glazen dak
Het grote glazen dak is het belangrijkste kenmerk van de 911 Targa. Het dak schuift geheel elektrisch bediend onder de achterruit door. Hierdoor heb je als Targa-rijder een groter gevoel van ´vrijheid´ dan bij een 911 Coupé met een conventioneel open dak. De 911 Targa kan worden gezien als een tussenmodel van de 911 Coupé en 911 Cabriolet.

3.6 liter boxermotor
Porsche zal de 911 Targa gaan leveren als Carrera en vermoedelijk ook als Carrera 4. Onder de kap vinden we de welbekende 6-cilinder boxermotor die goed is voor een vermogen van 325 pk. De 3.6 liter boxermotor zorgt voor een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in ongeveer 5,2 seconden. Daarmee is de 911 Targa iets langzamer dan de 911 Coupé, maar dat heeft alles te maken met het hogere gewicht dat de dakconstructie met zich meebrengt.

Gerelateerde artikelen

Alle prijzen vernieuwde Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche-meneer parkeert zijn 911 Targa verticaal

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

Autonieuws
Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.