Spyshots

Supersnelle Cadillac CTS Super V

Cadillac werkt momenteel aan een supersnelle CTS Super V Series. Het model zal nog boven de inmiddels leverbaar CTS-V komen te staan. Onder de motorkap ligt een ruim 500 pk sterke V8 afkomstig uit de Corvette.

In de Verenigde Staten kwamen we oog in oog te staan met een CTS-V die duidelijk dikker is dan het huidige productiemodel. Daarmee wordt duidelijk dat Cadillac definitief groen licht heeft gegeven voor de Super V Series modellen. Deze modellen komen boven de V Series en daarmee zal Cadillac een CTS Super V op de markt brengen. Het model mag de naam Super met recht dragen. De enorme voor- en achterbumper, de wielkastverbreders, dikke uitlaatpijpen en forse lichtmetalen wielen duiden op het potentieel van de auto.

Corvette-motor
Volgens onze fotograaf klonk de motor als geen enkele andere CTS-V. Het vermoeden dat Cadillac de Corvette-motor voor deze CTS Super V zal gaan gebruiken wordt hiermee zo goed als bevestigd. De 7.0 liter V8 zal goed zijn voor een vermogen van ruim 500 pk. Nog niet krachtig genoeg? Wacht dan op de volgende generatie CTS. Het Super V model van de nieuwe CTS zal namelijk worden aangedreven door een supercharged 6.2 liter V8 met een vermogen van 600 pk.

Nog meer...
De Cadillac CTS Super V Series zal binnen korte tijd op de markt komen. Het model zal een laatste ´eer´ zijn aan de huidige CTS. In 2008 komt de compleet nieuwe CTS op de markt. Een potente versie daarvan verwachten wij niet eerder dan 2010.

Gerelateerde artikelen

Cadillac maakt prijzen nieuwe CTS bekend

Autonieuws
Cadillac maakt prijzen nieuwe CTS bekend
> Artikel lezen

Cadillac CTS-V kleineert E 63 AMG & co

Autonieuws
Cadillac CTV-S kleineert E 63 AMG en consorten
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

Cadillac CTS-V wordt onvervalste supersedan

Spyshots
> Artikel lezen

Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h

Tuning & styling
Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.