Spyshots

Eerste foto´s Porsche 911 Turbo Cabrio

Echt verrassend is het niet, maar Porsche gaat de 911 Cabriolet ook als Turbo leveren. De 911 Turbo Cabriolet werd in het nog steeds winterachtige landschap van Noord-Zweden voor de eerste maal betrapt en gefotografeerd. De 911 Turbo Cabriolet zal eind 2006 worden gepresenteerd.

Porsche is haar complete 911-modellijn aan het vernieuwen. Recent presenteerde Porsche de 911 Turbo. Dit model zal aan het einde van dit jaar ook als Cabriolet worden gepresenteerd. De 911 Turbo Cabriolet zal qua prestaties, uitstraling en motor weinig afwijken van de Coupé-versie. Dat betekent dat de Turbo-voorbumper, de kenmerkende achterspoiler en de sportief vormgegeven achterbumper eveneens op de Cabriolet worden doorgevoerd. Deze spyshots onderstrepen dat nog eens extra en de computerillustratie spreekt voor zich.

480 pk turbomotor
Onder de motorkap ligt een vrij bijzondere motor. Met de presentatie van de 911 Turbo op de afgelopen Autosalon van Genève had Porsche een wereldprimeur. De 911 Turbo is de eerste auto die voorzien is van een benzinemotor met variabele turbo. De 3.6 liter zescilinder boxermotor is goed voor een vermogen van 480 pk en een koppel van 620 Nm. Het koppel is tussen 1.950 en 5.000 tpm volledig beschikbaar. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h verloopt in 3,9 seconden, voor de Cabriolet zal dat ongeveer gelijk zijn. De topsnelheid van de Cabriolet ligt rond de 300 km/h. Standaard monteert Porsche een handgeschakelde zesbak. Optioneel is een Tiptronic S automaat leverbaar. Die schakelt bovendien nóg sneller dan wanneer er met de hand wordt geschakeld. Hierdoor neemt de acceleratie van 0-100 km/h met 0,2 seconden af.

Vierwielaandrijving
De 911 Turbo Cabriolet zal worden uitgerust met vierwielaandrijving. Indien nodig wordt het vermogen automatisch naar de voor- of achterwielen doorgestuurd.

Voorjaar 2007 bij de dealers
Zoals gezegd zal Porsche de 911 Cabriolet aan het einde van dit jaar presenteren. De auto staat in het voorjaar van 2007 bij de Porsche-dealers.

Gerelateerde artikelen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Porsche 911 Turbo's in het nieuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroege facelift voor Porsche 911 Turbo Cabriolet

Spyshots
Vroege facelift voor Porsche 911 Turbo Cabriolet
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.