Spyshots

V10-powered Lexus LF-H op de Ring

Deze foto´s bewijzen de geruchten dat Lexus de LF-A conceptcar binnen korte tijd in productie zal gaan nemen. De conceptcar zal worden omgedoopt tot LF-H en wordt aangedreven door een 5.0 liter metende V10. Een topsnelheid van 300 km/h moet haalbaar zijn.

Op de Detroit Motor Show, in januari 2005, stond Lexus met de LF-A Concept. De redelijk futuristisch vormgegeven LF-A was voor Lexus meer dan zomaar een conceptcar. In het afgelopen jaar heeft de auto op vele beurzen gestaan. Langzaam maar zeker onthulde Lexus meer gegevens over de auto. Zo werd bekend dat onder de motor een V10 ligt afkomstig van de Formule 1 auto van Toyota. Deze aangepaste tiencilinder beschikt over niet minder dan 500 pk. Daarmee moet een topsnelheid van ruim 300 km/h haalbaar zijn.

Sublieme prestaties
Lexus belooft sublieme prestaties, rij-eigenschappen en een hoge mate van comfort. De auto zal moeten gaan concurreren met onder andere de Mercedes SL65 AMG, Porsche 911 Turbo en zelfs de Ferrari F430 en Aston Martin DB9. Bovendien wordt er gesproken over een open variant die zal beschikken over een stalen klapdak. De naam wordt omgedoopt van LF-A tot LF-H.

Drie uitlaatpijpen
In 2008 zal de Lexus LF-H in productie gaan. Dat de auto voor een groot deel gelijk is aan de conceptcar LF-A bewijzen deze foto´s die gemaakt zijn op de Duitse Nürburgring. Opvallend is dat de drie uitlaatpijpen aan de achterkant waarschijnlijk hun weg naar het productiestadium zullen vinden.

Gerelateerde artikelen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.