Spyshots

Nieuwe Mini bijna klaar

De zeer succesvolle Mini zal begin 2007 worden opgevolgd. De auto zal uiterlijk slechts in detail worden gewijzigd, maar onderhuids is het één en ander veranderd. Als tijden is Mini over de hele wereld aan het testen. Recent werd deze Cooper S betrapt op de Nürburgring.

Sinds 2001 is de nieuwe Mini op de markt. De auto is ontwikkeld onder de vleugels van BMW, dat Mini nieuw leven heeft weten in te blazen. Het succes van de nieuwe Mini is enorm. In de afgelopen jaren rolden maar liefst 550.000 Mini´s uit de fabrieken in Cowley. Daarmee is de Mini een groter succes geworden dan BMW ooit had durven dromen.

Retro
Een aantal jaren geleden werd de Mini hatchback vergezeld door een Cabriolet. Op dit moment onderging de hatchback direct ook een kleine facelift. In 2007 is het zover en zal een compleet nieuw model worden gepresenteerd. Dat het nieuwe model qua design weinig af zal wijken van het huidige model moge duidelijk zijn. De Mini is nog steeds een daverend succes en dat is mede te danken aan zijn retorvormgeving. Verwacht dan ook slechts kleine wijzigingen. Zo zullen de koplampen, achterlichten, de grille en de achterklep de meest opvallende wijzigingen ondergaan.

Interieur
Het interieur zal wat ruimer worden. Ondanks dat de auto qua afmetingen slechts minimaal zal groeien hebben de ingenieurs de ruimte wat beter weten te benutten. De materialen die in het interieur gebruikt worden zullen van een hogere kwaliteit zijn. Het dashboard wordt compleet vernieuwd, maar ook hier blijven de kenmerkende Mini-zaken behouden.

Nieuwe motor
Onder de motorkap vinden we nieuwe motoren. De huidige 1.6 liter viercilinder is afkomstig van Chrysler. De motor is gedateerd en wordt vervangen door een door BMW en Peugeot/Citroen nieuw ontwikkelde motor. De eveneens 1.6 liter metende viercilinder zal leverbaar worden in drie varianten. De eerste is een 115 pk sterke versie voor de Mini One, de Cooper beschikt over een 143 pk sterke turbomotor en de Cooper S is goed voor 170 pk. Uiterlijk zal later een Cooper S Works met 230 pk volgen.

Begin 2007 bij de dealers
Aan het einde van dit jaar zal de nieuwe Mini worden gepresenteerd. Waarschijnlijk zal de introductie van het model plaatsvinden op de Autosalon van Parijs. Begin 2007 staat de nieuwe Mini bij de dealers. Een zogenaamde stationwagon zal later volgen en uiteraard zal ook de cabriolet worden vernieuwd.

Gerelateerde artikelen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.