Spyshots

BMW M3 Coupé op de Nürburgring

De compleet nieuwe BMW M3 Coupé is bijna klaar om te worden gepresenteerd. Om er zeker van te zijn dat de prestaties en wegligging voldoen aan de norm die we van BMW gewend zijn wordt de Duitse Nürburgring gebruikt om het één en ander optimaal af te stellen.

De BMW M3 is de bestverkopende high-performance auto ter wereld. Was de auto voorheen alleen leverbaar als M3 Coupé en M3 Cabriolet, de E90-serie zal ook als sedan en stationwagon in M-trim leverbaar worden. Vermoedelijk zal BMW de M3 sedan als eerste presenteren. Kort daarna zal de snelle M3 Coupé volgen. De auto wordt op dit moment getest op de Duitse Nürburgring. Op die plek zijn deze foto´s geschoten.

Herkenbare M-styling
Uit de foto´s kunnen we duidelijk opmaken hoe de M3 Coupé eruit zal komen te zien. De met de M5 ingezette lijn zal bij de M3 ook worden doorgevoerd. De voorbumper met grote luchtinlaten, de luchtinlaten op de flanken en de dubbele uitlaatpijpen aan de achterzijde zullen de belangrijkste uiterlijke kenmerken zijn. Ook de forse lichtmetalen wielen en de subtiele spoiler op de achterklep zullen het beeld van de M3 bepalen.

400 pk V8
Onder de motorkap ligt een achtcilinder met een vermogen van 400 pk. De motor is compacter dan de huidige zescilinder lijnmotor. In iets meer dan vijf seconden zal de M3 Coupé vanuit stilstand naar de honderd sprinten. De topsnelheid zal worden begrensd op 250 km/h. Het vermogen zal op de achterwielen worden overgebracht middels een handgeschakelde zesbak of naar keuze een SMG-automaat.

Coupé, Cabrio, Sedan en Stationwagon
De compleet nieuwe BMW M3 Coupé zal aan het einde van dit jaar worden gepresenteerd. Zoals gezegd blijft het niet bij een Coupé, maar zullen er ook een M3 Cabrio, M3 Sedan en M3 Stationwagon volgen.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.