Spyshots

Eerste foto´s Mercedes C-klasse Combi

De Mercedes C-klasse wordt al geruime tijd getest in het koude noorden, nu is ook de Combi betrapt. De C-klasse Combi komt een half jaar later dan de sedan en wordt na de zomer van 2007 verwacht.

Al meerdere malen konden wij foto´s tonen van de nieuwe Mercedes C-klasse sedan. De auto wordt steeds verder ontdaan van camouflagemateriaal om zo de testen steeds realistischer te krijgen. Onze fotograaf betrapte de nieuwe C-klasse sedan met een stuk minder camouflage dan de foto´s die wij een paar maanden geleden konden laten zien. Deze nieuwe foto’s van de C-klasse sedan vindt u in de fotogallery bij dit artikel.

C-klasse Combi
Veel belangrijker zijn de foto´s van de C-klasse Combi. Het is voor het eerst dat de Combi op de openbare weg gezien is. In de omgeving van Mercedes´ testbaan in Noord-Zweden werd de C-klasse Combi gezien en op de gevoelige plaat gelegd. Door de enorme camouflerende onderdelen is er nog maar weinig zichtbaar van het model. Dat zal in de loop van de tijd beter worden. Mercedes zal net als bij de sedan steeds minder camouflagemateriaal gaan gebruiken.

Motoren
Onder de motorkap zal als basismotor een 1.8 liter viercilinder met directe brandstofinjectie te vinden zijn. Het vermogen zal variëren tussen de 150 en 190 pk. De 2.5 en 3.5 liter motoren zijn goed voor respectievelijk 210 en 270 pk. Tevens zal er een nieuwe 3.0 liter dieselmotor worden geleverd. Het topmodel is de C 55 AMG goed voor een vermogen van ongeveer 410 pk. Daarmee moet Mercedes voldoende in huis hebben om concurrentie te kunnen bieden aan de Audi RS4 en aankomende BMW M3. 4Matic-vierwielaandrijving zal optioneel leverbaar zijn. Dat geldt ook voor het iDrive-achtige systeem dat in de Mercedes S-klasse debuteerde.

2007
De komende tijd zullen we naar alle waarschijnlijkheid een steeds beter beeld krijgen van de C-klasse en C-klasse Combi. De modellen worden de komende zomer nog volop getest voordat de C-klasse sedan in maart 2007 op de Autosalon van Genève zal worden gepresenteerd. De Combi zal in de zomer van 2007 volgen. De CLK en CLK Cabriolet – die gebaseerd zijn op de C-klasse – zullen daarna volgen.

Gerelateerde artikelen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63 S met 640 pk

Tuning & styling
Mercedes-AMG C 63 S met 640 pk
> Artikel lezen

Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse

Autonieuws
Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse
> Artikel lezen

Mercedes-Benz C-klasse Zakenauto van het Jaar 2016

Autonieuws
Mercedes-Benz C-klasse Zakenauto van het Jaar
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse krijgt updates die zelfs E en S niet hebben

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.