Spyshots

De nieuwe Audi Allroad Quattro

Begin 2005 stond de Audi Allroad als conceptcar in Detroit, dit is de productieversie. Tijdens wintertesten in Noord-Zweden konden onze fotografen de nieuwe Allroad Quattro op de gevoelige plaat leggen.

De conceptcar die Audi in Detroit presenteerde toonde feitelijk al de productieversie. Het model mocht dan zijn uitgerust met hypermoderne technologie, LED-verlichting en een enorme chromen grille, de basis is gelijk. Deze foto´s toont de productieversie van de Allroad Quattro. Met minimale camouflage en wat ontbrekende details zoals typeplaatjes en chromen randjes kunnen we toch duidelijk zien hoe de auto eruit zal komen te zien. uit de foto´s blijkt zelfs dat Audi de enorme chromen grille van de conceptcar heeft overgenomen.

Motoren
De nieuwe Allroad Quattro is net als zijn voorganger gebaseerd op de A6 Avant. Dat betekent dat ook de motoren afkomstig zijn uit de A6 Avant. Reken erop dat Audi de Allroad Quattro zal gaan leveren met een uitgebreid gamma aan benzine- en dieselmotoren. De 2.4, 3.2 FSI V6 en 4.2 V8 zullen de leverbare benzinemotoren vormen. Het dieselaanbod zal bestaan uit de 2.7 TDI en de 3.0 TDI. Uiteraard wordt het vermogen standaard overgebracht op alle vier de wielen middels de laatste generatie Quattro-vierwielaandrijving.

Autosalon van Genève
Binnen enkele weken zal Audi de Allroad Quattro presenteren op de Autosalon van Genève. Nog dit jaar staat het nieuwe model bij de Audi-dealers.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Audi A6 Allroad geprijsd

Autonieuws
Vernieuwde Audi A6 Allroad geprijsd
> Artikel lezen

Pure finetuning: de vernieuwde Audi A6-lijn

Autonieuws
Vernieuwde Audi A6-lijn
> Artikel lezen

Maak kennis met de nieuwe Audi A6 Allroad

Autonieuws
Maak kennis met de nieuwe Audi A6 Allroad
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.