Spyshots

Betrapt: Audi TT en TT Roadster

Dit zijn de eerste duidelijke spyshots van de nieuwe Audi TT en TT Roadster. Lange tijd heeft Audi de TT geheim weten te houden maar deze foto´s tonen het productiemodel in bijna ongecamoufleerd.

Met de in Tokyo gepresenteerde Shooting Brake Concept gaf Audi ons een eerste indruk van de nieuwe TT. Dat de productieversie daar nog flink van afwijkt bewijzen deze foto´s. De nieuwe TT en TT Roadster werden in Lapland gespot tijdens wintertesten. Laat je niet misleiden door de chromen grille. De constructeurs van Audi hebben deze op het front geplakt om een ander beeld te geven van de auto. De koplampen tonen duidelijk overeenkomsten met de Shooting Brake Concept. De single-frame grille zit nog verborgen onder het tape dat Audi in de kleur van de carrosserie op de voorbumper heeft geplakt. Duidelijk zichtbaar is dat de TT een geëvolueerd model is. Audi heeft het kenmerkende lijnenspel van de huidige TT behouden en in een modern jasje gegoten.

Meer interieurruimte
Volgens insiders is de nieuwe TT behoorlijk gegroeid. Het heeft vooral geresulteerd in een ruimer interieur (vooral voor de achterpassagiers) en meer bagageruimte. Bovendien bood het de mogelijkheid voor de ontwerpers om het dak van de TT Roadster wat mooier vorm te geven. Deze loopt wat meer af en heeft hierdoor een dynamischer uitstraling.

2.0 TFSI en 3.2 V6
Audi zal in de TT een aantal benzinemotoren gaan leveren. Het instapmodel is de 2.0 TFSI (200 pk). De motor is geen onbekende en ligt onder andere ook in de A3, A4 en Golf GTI. Een 3.2 liter V6 met een vermogen van 250 pk zal ook leverbaar worden. Met deze zescilinder onder de motorkap moet de TT in slechts 6 seconden naar 100 km/h kunnen sprinten. Naast een handgeschakelde zesbak zal Audi de TT 3.2 V6 ook gaan leveren met een DSG-automaat met dubbele koppeling. Het basismodel zal naar verwachting worden aangedreven op de voorwielen. Quattro-vierwielaandrijving is een optie, maar standaard op de V6. Er gaan geruchten dat Audi ook een TT diesel wil gaan leveren.

Begin 2007 bij de dealers
Eind 2006 zal de nieuwe TT in productie gaan. Zijn werelddebuut zal de nieuwe sportauto beleven op de Autosalon van Parijs die in september 2006 wordt gehouden. De BMW Z4 Coupé zal de belangrijkste concurrent zijn van Audi´s nieuwe TT. Een RS-versie zit eveneens in de planning.

Gerelateerde artikelen

Sportief figuurtje: Audi TT S line competition

Autonieuws
Sportief figuurtje: Audi TT S line competition
> Artikel lezen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Sportief figuurtje: Audi TT S line competition

Autonieuws
Sportief figuurtje: Audi TT S line competition
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.