Spyshots

4-deurs Jeep Wrangler op komst

Afgelopen week presenteerde Jeep de nieuwe Wrangler, maar er zit meer aan te komen. Zo werd deze gecamoufleerde Wrangler tijdens testwerkzaamheden betrapt. Het betreft hier een vierdeurs variant.

De Wrangler mag dan vernieuwd zijn, hij heeft z´n legendarische uitstraling behouden. Datzelfde geldt voor de neerklapbare voorruit, de scharnieren op de deuren en zijn échte 4x4 eigenschappen. De 4-deurs Wrangler zal deze kenmerken waarschijnlijk ook meekrijgen.
 
Uitneembare dakpanelen
Volgens geruchten zal de Wrangler 4-deurs worden geleverd met een vast dak waarvan de panelen uitneembaar zijn. Dit ter vervanging van zowel een dichte als een open variant. Voor het échte Wrangler-gevoel zullen de deuren ook uitneembaar zijn. Op de foto´s is dat nog niet te zien. Jeep houdt de auto nog angstvallig geheim. Dat is ook niet vreemd aangezien dit de eerste 4-deurs Wrangler zal worden.
 
Motoren
De kans is groot dat Jeep de 4-deurs Wrangler met dezelfde motoren zal gaan leveren als zijn kleine broertje. Een 3.8 liter V6 met een vermogen van 205 pk zal dan garant staan voor de power. In Europa zal waarschijnlijk ook een dieselmotor leverbaar worden. Een handgeschakelde zesbak is standaard gemonteerd en een viertraps automaat staat op de optielijst.
 
Veiligheid
De Wrangler mag dan veel op zijn voorganger lijken de techniek is modern. Aan veiligheidsuitrusting monteert Jeep onder andere airbags, zij-airbags, ABS met Brake Assist, ESP en zelfs een Rollover Mitigation System dat over de kop slaan voorkomt. Elektronisch geregelde sperdifferentielen op de voor- en achteras zorgen voor de terreinvaardigheid die we van een échte Wrangler mogen verwachten.
 
April 2006 officieel
Jeep zal de 4-deurs Wrangler presenteren op de New York International Auto Show die in april 2006 gehouden wordt.

Gerelateerde artikelen

Ook LEGO Jeep Wrangler laat je weer kind voelen

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Jeep Wrangler Unlimited X: stoer, maar luxe

Autonieuws
Jeep brengt speciale versie van Wrangler, de Unlimited X
> Artikel lezen

Jeep blijft koel met Wrangler Polar Edition

Autonieuws
Jeep blijft koel met Wrangler Polar Edition
> Artikel lezen

Jeep heeft een nieuwe Wrangler, echt waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Black Badass: Jeep Wrangler Nighthawk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.