Spyshots

Ongecamoufleerde Porsche 911 Turbo

In het hoge en koude noorden van Europa is de nieuwe Porsche 911 (997) Turbo betrapt. Voor het eerst werd de auto gezien met nauwelijks camouflagemateriaal.

De introductie van de nieuwe 911 Turbo staat gepland voor het voorjaar van 2006. Porsche legt dan ook op dit moment de laatste hand aan het fine-tunen van de auto. De wintertesten in het noorden van Europa worden vrijwel ongecamoufleerd uitgevoerd. Onze fotograaf stond oog in oog met de nieuwe 911 Turbo.
 
Variabele turbo
Porsche maakte eerder al bekend dat de nieuwe 911 Turbo zou worden voorzien van een variabele turbo. Daarmee is dit de eerste auto met benzinemotor die wordt voorzien van een variabele turbo. Dankzij de variabele turbo is er ook bij lage toerentallen al veel vermogen beschikbaar. Het moet resulteren in een vermogen van 460 pk.
 
Aerodynamica
De Duitse sportautofabrikant heeft er alles aan gedaan om de 911 Turbo zoveel mogelijk te stroomlijnen. Een verbeterde aerodynamica van de onderkant van de auto en een forse achterspoiler moeten resulteren in een topsnelheid die dik boven de 300 km/h ligt. Dankzij nieuwe vierwielaandrijving is het mogelijk om het vermogen naar elk wiel afzonderlijk te sturen. Hierdoor heeft het wiel met de meeste grip ook altijd het meeste vermogen.

Gerelateerde artikelen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.