Spyshots

Nieuwe Mercedes C-klasse komt in 2007

Afgelopen zomer werden de eerste spyshots van de nieuwe Mercedes C-klasse gemaakt. Mercedes is nu aan het testen met minder gecamoufleerde testauto´s.

De spyshots van afgelopen zomer toonden de C-klasse in een uitgebreid gecamoufleerd jasje. De metalen panelen die op de carrosserie waren bevestigd lieten weinig zien van de nieuwe Benz. Mercedes is begonnen met het testen van de C-klasse zonder metalen panelen. Uiteraard zijn de voor- en achterkant nog dik ingepakt met camouflagemateriaal, maar we kunnen al wel meer zien.
 
Kleine S-klasse
Al snel wordt duidelijk dat de nieuwe C-klasse een soort kleine S-klasse is geworden. Onze computerillustrator heeft een impressie gemaakt van de nieuwe C zoals deze in grote lijnen in 2007 bij de dealers zal staan. Zowel de koplampen als de achterlichten zullen veel weg hebben van de S-klasse en ook in het interieur zullen de overeenkomsten te zien zijn. Eveneens afkomstig van de S-klasse is de Command Controller, dat vergelijkbaar is met het iDrive van BMW en MMi van Audi.
 
Motoren
Motorisch zal Mercedes weer een uitgebreid motorengamma gaan leveren. De 1.8 zal wederom de instapper zijn. De nieuwe AMG-motor zal ook zijn weg vinden naar de C-klasse. Deze 510 pk sterke V8 zal de concurrentie moeten aangaan met de Audi RS4 en aankomende BMW M3.
 
Voorjaar 2007
Mercedes zal de Autosalon van Genève, in maart 2007 aangrijpen om de C-klasse aan de wereld voor te stellen. Kort daarna zal de auto bij de Mercedes-dealers staan. De Combi volgt aan het einde van 2007 en een Coupé en Cabriolet (CLK) zullen ook weer in het gamma worden opgenomen.

Gerelateerde artikelen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.