Spyshots

Grote SUV van Suzuki

Suzuki is met zwaar gecamoufleerde auto´s aan het testen in de VS. De grote Suzuki SUV zal eind 2007 op de markt komen en boven de Grand Vitara worden gepositioneerd.

Tijdens testwerkzaamheden in de VS werden deze eerste foto´s van de grote Suzuki SUV geschoten. De auto zal deels worden gebaseerd op de Chevrolet Equinox. GM en Suzuki hebben een joint-venture genaamd CAMI. Daaruit zijn onder meer voormalige Daewoo-modellen (nu Chevrolet) voortgekomen. In de Verenigde Staten rijden Chevrolet Nubira´s rond met een Suzuki logo. Datzelfde geldt voor de Lacetti en Leganza.
 
Zevenpersoons
Zoals gezegd wordt deze grote SUV gepositioneerd boven de Grand Vitara. Qua afmetingen zou het een vervanger kunnen zijn voor de Grand Vitara XL-7. Deze zevenpersoons Grand Vitara is met de modelvernieuwing niet meegenomen en zal dus mogelijk door dit model worden vervangen. Verwacht onder de motorkap in ieder geval een zescilinder benzinemotor en mogelijk een krachtige diesel.
 
Design
Door het vele camouflagemateriaal is er weinig te zeggen over de vormgeving van de nieuwe grote SUV. Laten we hopen dat Suzuki de met de Swift en Grand Vitara ingeslagen weg doorzet. Dan kunnen we niets anders verwachten dan een stoer gelijnde SUV met hoge verkoopkansen.

Gerelateerde artikelen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.