Spyshots

Nieuwe Kia Carens komt in 2006

Tegen het einde van 2006 zal in Europa de nieuwe Kia Carens op de markt verschijnen. De Carens kan gezien worden als concurrent van de Volkswagen Touran en Opel Zafira.

Het huidige model van de Carens is sinds 2000 op de markt. In 2002 onderging de Carens een facelift. Ondanks die facelift is het een vrij anoniem model met een weinig spannende vormgeving. Nu staan midi-MPV´s niet bekend om hun spannende vormen, toch heeft Kia haar uiterste best gedaan de nieuwe Carens meer uitstraling te geven. Deze eerste spyshots - die genomen werden in het Zuid-Westen van de Verenigde Staten - onthullen een groot deel van de vormgeving. Daaruit blijkt tevens dat de nieuwe Carens wel heel veel lijkt op de in Frankfurt gepresenteerde Multi-S conceptcar.
 
7-persoons
Onder de codenaam UN werkt Kia momenteel aan de opvolger van de Carens. De auto zal leverbaar worden als 5- en 7-persoons uitvoering. De derde zitrij van de 7-persoons uitvoering kan het beste worden beschouwd als noodplaatsen en is puur geschikt voor kinderen. Met deze 7-persoons uitvoering kan Kia de concurrentie aangaan met auto´s als de Opel Zafira en Renault Grand Scénic al zal de prijs behoorlijk lager liggen.
 
Wereldauto
Op zijn vroegst eind 2006 zal de nieuwe Carens worden gepresenteerd. De auto zal voor het eerst wereldwijd worden verkocht en daarmee ook naar de VS worden geëxporteerd. Reden genoeg voor de Koreaanse fabrikant om daar alvast wat testwerkzaamheden uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

Prijzen nieuwe Kia Carens beginnen bij 24 mille

Autonieuws
Prijzen nieuwe Kia Carens beginnen bij 24 mille
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Carens nu met alle details

Autonieuws
Nieuwe Kia Carens nu met alle details
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.