Spyshots

Audi A5 Coupé in 2007

In 2007 komt Audi met de A5 Coupé. Het model staat op een van de A4 afgeleid onderstel en zal qua prijsstelling in de buurt van de A6 komen. Hierbij een impressie en drie spyshots.

Als er één merk bezig is met een enorm modellenoffensief is het Audi wel. De Duitse fabrikant presenteerde de afgelopen jaren drie conceptcars met toekomstvisie. De Pikes Peak Quattro is als Q7 in productie gegaan, maar de Nuvolari en Le Mans Quattro hebben nog geen vervolg gekregen. Maar, daar komt verandering in. De Le Mans Quattro zal een supersportauto van Audi worden. De Nuvolari zal model staan voor de A5 Coupé.
 
Nuvolari-design
Voor de A5 Coupé gebruikt Audi als basis het onderstel van de A4. Qua design zal de nieuwe Coupé veel weg hebben van de Nuvolari Concept. De auto wordt gepositioneerd boven de TT en zit qua prijsstelling in de buurt van de A6. Gecamoufleerde testexemplaren zijn op dit moment nog niet gefotografeerd. Wel werd er een ‘mule’ op de gevoelige plaat gelegd. De A6 op de foto’s staat op het onderstel van de A5 Coupé en voert testwerkzaamheden uit op de Nürburgring.
 
Motoren en S5 Coupé
Audi zal de A5 Coupé neer gaan zetten als concurrent voor de Mercedes CLK, BMW 3-serie Coupé en Peugeot 407 Coupé. Motorisch verwachten wij zowel diesel- als benzinemotoren. De 2.0 TFSI (200 pk), 3.2 V6 FSI (256 pk) en 4.2 V8 FSI (335 pk) zullen het benzinegamma vormen. Op dieselgebied verwachten wij de 2.0 TDI (170 pk) en 3.0 TDI (224 pk). Het topmodel zal worden gevormd door de S5 Coupé. Het model zal worden geleverd met de 4.2 V8 uit de RS4 en levert een vermogen van 420 pk.

Gerelateerde artikelen

Audi heeft een nieuwe A5 en S5 Coupé

Autonieuws
Audi A5 & S5 Coupé
> Artikel lezen

Teasers warmen op voor nieuwe Audi A5 Coupé

Autonieuws
Teasers warmen op nieuwe Audi A5 Coupé
> Artikel lezen

Save the date: nieuwe Audi A5 op 2 juni

Autonieuws
Save the date: nieuwe Audi A5 op 2 juni
> Artikel lezen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.