Spyshots

Nieuwe Opel Corsa staat in Genève

Regelmatig duiken er gecamoufleerde Opel Corsa´s op. Het moge duidelijk zijn dat Opel in een ver gevorderd stadium is met de ontwikkeling van de nieuwe Corsa die in maart 2006 wordt gepresenteerd in Genève.

Deze laatste spyshots - die werden genomen op de Nürburgring in Duitsland - geven een redelijk beeld van de nieuwe 3-deurs Corsa. De auto is het resultaat van een samenwerking met Fiat die enige tijd geleden de nieuwe Punto presenteerde. De Corsa deelt veel van de techniek met de nieuwe Punto. Uiteraard is het design geheel in de stijl van Opel. Er zijn veel designkenmerken te herkennen van de Astra GTC. Opel zal de nieuwe Corsa driedeurs, net als de Astra, als een sportief model neer gaan zetten. De vijfdeurs uitvoering zal meer gericht zijn op praktische eigenschappen.
 
Astra-designtaal
Opel zal de nieuwe Corsa presenteren op de Autosalon van Genève, die traditiegetrouw wordt gehouden in maart. De 2006-editie van de Salon van Genève zal bij Opel in het teken staan van haar best-seller de Corsa. Zoals gezegd zal het design overeenkomsten tonen met de Astra. Zowel de voor- als de achterkant toont gelijkenis met de grotere broer. De grille en voorbumper zijn duidelijk afgeleid van de Astra, de koplampen hebben echter hun eigen gezicht gekregen. Het camouflagemateriaal over de achterlichten doet vermoeden dat de Corsa weer langwerpige achterlichten krijgt. Dat zal echter niet het geval zijn. De achterlichten zullen grotendeels dezelfde vorm krijgen als die van de Astra. Daarmee wordt het nieuwe familiegezicht van Opel langzamerhand completer.
 
Motoren en OPC-versie
Onderhuids treffen we bekende motoren aan. Opel zal de Corsa gaan leveren met de 1.0, 1.2, 1.4 en 1.8 benzinemotoren. De dieselversies zullen bestaan uit een 1.3 en 1.7 CDTi. Het topmodel zal de Corsa OPC worden. Deze wordt vermoedelijk aangedreven door een 1.8 liter turbomotor met een vermogen van 170 pk. Deze sportieve versie zal verder worden aangekleed met dikke bumpers en dito lichtmetalen wielen.
 
Maart 2006
De introductie van de nieuwe Corsa staat gepland voor maart 2006. De OPC-versie zal vermoedelijk later komen, maar het is niet ondenkbaar dat die ook in Genève staat. Hetzelfde was het geval met de Opel Zafira. Daarvan werd zowel de gewone versie als de OPC-uitvoering in Genève gepresenteerd.
 
Bewerkte foto´s
De onderste foto’s zijn computerbewerkingen van enkele spyshots. Doordat we het camouflagemateriaal wat hebben verwijderd tonen deze foto’s een redelijk beeld van de nieuwe 3-deurs Corsa.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

5 redenen om warm te worden van de nieuwe Opel Corsa

Autonieuws
5 redenen om warm te worden van de nieuwe Opel Corsa
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Corsa OPC is vanouds bommetje

Autonieuws
Nieuwe Opel Corsa OPC is vanouds bommetje
> Artikel lezen

Hoe Frans wordt de nieuwe Opel Corsa?

Spyshots
> Artikel lezen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Corsa OPC laat zich ook al zien

Autonieuws
Opel Corsa OPC laat zich ook al zien
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.