Spyshots

Peugeot 2008

Nieuwe Peugeot 2008 lang niet zo schattig meer

Enkele jaren geleden heeft de PSA Groep besloten een andere koers te varen met zijn automerken. Van het drieluik Peugeot, Citroën en DS Automobiles, zou de eerste het stoere quasi-premium automerk moeten worden. De nieuwste modellen waarop de leeuw prijkt zouden daarvan blijk moeten geven. En ook de nieuwe Peugeot 2008 belooft niet meer zo schattig te zijn als voorheen.

Peugeot 2008

Met de in mei 2016 geïntroduceerde 3008 en niet veel latere 5008 voorop werd duidelijk dat het Franse autoconcern Peugeot in een heel andere licht wil plaatsen. Nog maar te zwijgen over de nieuwste 508. Sinds enkele jaren ziet PSA in Peugeot een Frans merk dat zich kan meten met de status en allure rond Volkswagen. En misschien zelfs nog ietsje hoger op de premiumladder. Of de consument er intussen eenzelfde perceptie op nahoudt is koffiedikkijken, maar de veel stoerdere en zelfverzekerdere ex- en interieurdesigns van de nieuwste Peugeots werpen zeker hun vruchten af. De nieuwe 2008 moet het volgende tastbare bewijs hiervan worden.

Nieuwe identiteit

Wie naar de bestaande 2008 kijkt ziet een niet onaardige, compacte SUV met een nogal lieflijk design. Afgaande op deze kersverse spyshots heeft de toekomstige generatie die volledig afgeworpen, de psychedelische camouflage weet dat niet te verhullen. Wel de details, maar dat houdt het daadwerkelijk eindresultaat juist nog even spannend. Ook wekt dit prototype, die onze spionagefotograaf heeft gesnapt in de kop van Zweden, de indruk een slag groter te zijn dan de 2008 van nu.

Van goeden huize

Toen we de nieuwe 2008 medio 2016 voor het eerste snapten, zat de schrik er eventjes in onder het mom 'Nu al?!'. Inmiddels is duidelijk dat Peugeot er gewoon heel vroeg bij was. Een gegeven dat tevens de indruk wekt dat de Fransen niet over een nacht ijs willen gaan met het model. En dat is logisch, want het segment van de compacte SUV kent inmiddels niet alleen veel meer, maar bovenal veel sterke spelers. Wil Peugeot succes boeken, dan zal het van zeer goeden huize moeten komen en niets aan het toeval moeten overlaten. In de loop van 2020 gaan we meemaken of het daarin geslaagd is. De voortekenen zijn goed!

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Peugeot 2008
Peugeot 2008
Peugeot 2008
Peugeot 2008
Peugeot 2008
Peugeot 2008

Zoeken

Merk- & modeldossiers