Spyshots

Mercedes-AMG GT

Strakkere bips voor Mercedes-AMG GT

Humor. Geen enkele andere Mercedes-AMG is zo onmiskenbaar als zodanig en toch werd besloten de merklogo's van dit prototype af te plakken. Had men beter niet kunnen doen, aangezien het nu juist extra opvalt dat er een facelift voor de AMG GT op til is.

Strakkere bips voor Mercedes-AMG GT
Had jij in de gaten dat de AMG GT Coupé alweer 4 jaar onder ons is? Wat gaat de tijd toch snel. Een mooie leeftijd voor een facelift is wat ze bij Mercedes-AMG dachten, en die staat dan ook op stapel voor ergens in 2019. Verwacht echter geen wereldschokkende veranderingen. Dat zou kopers van de pas gelanceerde vierdeurs GT-variant immers op de kast jagen.

Breedbeeld

Heb je net voor heel veel geld een 4-seurs AMG GT besteld, zie je nu dat Mercedes het mes zet in het model waarvan die Panamera-killer is afgeleid. Dat is toch ook wat?! Geen paniek. Het is juist de 2-deurs Coupé die achter de feiten aanloopt en weer in lijn getrokken zal worden met diens grotere, praktischere broer. En dat zal vooral effect hebben op het interieur. Nu moet de AMG GT het namelijk nog stellen met een klein infotainmentscherm stellen, terwijl de gloednieuwe 4-deurs variant over een gigantisch breedbeeldscherm geniet à la S- en CLS-klasse (feitelijk twee naadloos aan elkaar gemonteerde display).

Handvol pk's erbij

Verwacht verder een update naar de laatste stand der elektronica en hier en daar een iets ander sierstripje of kleurtje. Niet heel spannend. Idem dito voor wat betreft de buitenzijde. De voorzijde lijkt AMG welhaast compleet ongemoeid te laten, op een andere invulling van de koplampen na. Aan de achterzijde gebeurt er meer, waaronder nieuwe uitlaten onder een hertekende bumper.
Redactie
Door Redactie
Strakkere bips voor Mercedes-AMG GT
Strakkere bips voor Mercedes-AMG GT
Strakkere bips voor Mercedes-AMG GT
Strakkere bips voor Mercedes-AMG GT

Mis geen belangrijk Mercedes-Benz-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers