Spyshots

Elektrische MINI E nadert productie

Het is vrij stil rond MINI. Het laatste compleet nieuwe model (Countryman) stamt uit 2016 en sindsdien proberen de Engelsen de aandacht vast te houden met speciale edities. In de loop van volgend jaar staat er dan eindelijk weer wat 'groots' te gebeuren: de komst van de Mini E. Hier de jongste beelden van die volledig elektrische versie.

De Mini E is het productiemodel van de vorig jaar in Frankfurt getoonde Electric Concept. En dat zie je onmiddellijk terug in het exterieur, dat al net zo 'dichtgetimmerd' zit als bij dat studiemodel. Allerhande luchtinlaten heeft een elektrische auto immers niet nodig en het bevordert tevens de stroomlijn. En alle hulp is welkom om zo een maximale actieradius te creëren.

Gesloten boek
Hoever de MINI E op een vol accupakket kan rijden is niet bekend. Zelfs geen indicatie heeft MINI afgegeven. Sowieso is de aandrijftechniek nog een gesloten boek, al ligt het in de lijn der verwachting dat leentjebuur is gespeeld bij de BMW i3 (zonder range-extender). Wel is al zeker dat de Mini E in Duitsland gebouwd zal worden, op dezelfde productielijn als de iNext van BMW, die op de agenda staat van 2021.

Gerelateerde artikelen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.