Spyshots

Gesnapt: Audi RS Q8 & S6

Fans van snelle Audi's opgelet! Het merk komt jullie binnenkort verblijden met een gepeperde versie van de pas onthulde Q8 en A6. En de pk's zullen er niet om liegen.

Te beginnen met de nieuwe S6. Het is niet de eerste keer dat die opduikt. Echter niet eerder bevatte een prototype ervan zo weinig camouflage. Sterker, als je niet beter wist zou je menen met een 'gewone' A6 Limousine in S Line-uitvoering van doen te hebben. De vier vuistdikke eindpijpen verraden echter anders. Niettemin wordt hiermee tegelijk duidelijk dat Audi zich op het visuele vlak behoorlijk inhoudt bij de volgende S6.

Onderhuids het tegenovergestelde. Al keert de 4.0 liter V8 TFSI niet terug. De nieuwe S6 doet het naar alle waarschijnlijkheid met een 2.9 liter V6, bekend uit de Panamera en voorzien van dubbele turbo's. Voorin de Audi S5 ligt dit blok ook en daarin is het goed voor 450 pk. Als model hoger in rang gokken we op zo'n 480 pk voor de nieuwe S6. En dat zou een adequate toename van 60 pk zijn.

RS Q8
Dan de aanstaande topper binnen het kersverse Q8-gamma. Die maakt het nog veel bonter en verdient daardoor dan ook tevens de letter R en een behandeling door Audi Sport. Hoeveel pk's de RS Q8 op de weg zal zeggen is nog altijd voer voor speculatie, maar met tal van geschikte krachtbronnen op de plank en met het oog op de directe concurrentie is de kans aanzienlijk dat dit tussen de 550 en 650 pk zal liggen.

Zo heeft Audi onder meer keuze uit diverse V8-configuraties: die van de Cayenne Turbo S, die van de Lamborghini Urus of wat te denken van de deels geëlektrificeerde krachtcentrale van de Panamera Turbo S E-Hybrid. Die laatste is zelfs goed voor 680 pk, meer nog dan de Urus geniet!

Zowel de Audi S6 als de RS Q8 worden mogelijk dit jaar in de schijnwerpers gereden. Met een marktlancering in 2019.

Gerelateerde artikelen

Spyshots: Audi S6 laat zijn gezicht zien op de Nordschleife

Spyshots
Spyshots: Audi S6 laat zijn gezicht zien op de Nordschleife
> Artikel lezen

Zie hier de Audi Q8 bijna poedelnaakt

Autonieuws
Zie hier de Audi Q8 bijna poedelnaakt
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.