Spyshots

Met hoeveel limogeweld zal de nieuwe Audi S8 ons verblijden?

Audi hangt inmiddels in de bocht met een prototype van de nieuwe S8. Op de Nürburgring, waar anders? De hamvraag luidt echter: gaat Audi Sport nog een stap verder qua motorisch geweld?

Vergeet het! De S8 zal er nimmer meer met jankende Lamborghini-V10 komen. Ja, dat waren nog eens tijden. Echter eens en nooit weer. Niet omdat Audi het niet wil, maar omdat de emissie-eisen dit niet toelaten. Een moderne V8 daarentegen lukt nog wel. Ook in de generatie op basis van de nieuwste A8. En in (sur)Plus-uitvoering was die al eens goed voor 605 pk.

Shoppen bij Porsche?
Het is schuld van de auto-industrie zelf. Door hun eigen toedoen zijn wij, het kopers- en liefhebberspubliek, verwend geraakt dat iedere nieuwe generatie beter, moderner én krachtiger is dan het voorgaande model. Dus als Audi ooit eens een S8 Plus met dik 600 pk naar voren heeft geschoven, hetzij tijdelijk, dan verwachten we eigenlijk niet minder bij de nieuwe S8.
Kunnen we dit wel vragen van Audi?! Nog meer vermogen zou weer boze blikken van een andere kant teweeg kunnen brengen. Vanuit zustermerk Porsche. Zoveel scheelt het dan immers niet meer met de (sterkste) Panamera's. Het krachtigste model daarvan, de Turbo S E-Hybrid, geniet namelijk 680 pk en 850 Nm. En dat is al ongekend voor een sportlimousine.

Anderzijds, Audi hoopt – via allerlei inspanningen rond het label e-tron – maar al te graag dat haar naam zo snel mogelijk in één adem wordt genoemd met het fenomeen elektrificatie. In dat geval is de beresterke plug-in-aandrijflijn van Porsche maar wat aanlokkelijk en ligt 'ie zo voor het oprapen. Wij zijn voorstander. En een kniesoor die vervolgens zal vallen over een paar pk minder dan de S8 Plus. Toch…?!

Gerelateerde artikelen

MTM pompt Audi S8 op tot 650 pk

Tuning & styling
MTM pompt Audi S8 op tot 650 pk
> Artikel lezen

Stevige 120 pk erbij voor Audi S8 van Abt Sportline

Tuning & styling
Abt trakteert vernieuwde Audi S8 op extra pk's
> Artikel lezen

Slimme verlichting voor vernieuwde Audi A8

Autonieuws
Slimme verlichting voor vernieuwde Audi A8
> Artikel lezen

MTM S8 Talladega loopt bij 325 km/h in de begrenzer

Tuning & styling
Overtreffende trap: MTM S8 Talladega
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.