Spyshots

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Had je het meegekregen? Naar verluidt valt het doek voor de Audi R8 nadat de huidige generatie met pensioen is gestuurd. Maar voor het zover is, staat het nog een facelift te wachten. En mogelijk de langverwachte nieuwe instapper...

Het einde van de R8 zou toch wel het einde van een tijdperk bij Audi betekenen. De sportauto, gebouwd door Quatrro GmbH, sinds enige tijd nu Audi Sport, heeft ongelofelijk veel gebracht voor het merk met de vier ringen. Meer dan het zelf had durven dromen. Toch ziet het ernaar uit dat Audi het voor gezien houdt na twee generaties. Audi doet er een beetje vaag over, dus alvast doodverklaren willen we de R8 nog niet.

V6?
Sterker, misschien wel de meest interessante R8 sinds het verdwijnen van de atmosferische V8 uit diens motorsteunen, zit er nog aan te komen: een versie met geblazen V6. Al langer gaan er verhalen de ronde dat de R8 met deze RS 4/RS 5-krachtbron in de pijplijn zit en nu een facelift nadert wordt dat gerucht weer aangewakkerd.

De reden waarom er zo naar uit gekeken wordt is eigenlijk vrij simpel: hoe geweldig van potentie en klank de atmosferische V10 ook is, de R8 mist ermee de scherpte die de (lichtere) achtcilinder-variant had. Voorzien van de reeds bewezen 2.9 liter V6-biturbo kan dit terugkeren.

Droomcombi

Om het vermogen hoef je het niet te laten; in de RS 4/5, alsook de Porsche Panamera, levert het V6-blok minstens 450 pk. Nog een aannemelijk voordeel is de gunstigere prijs van deze gedroomde nieuwe instapper. Door de R8 momenteel enkel met V10 te leveren heeft Audi haar topsporter stevig aan de prijs gemaakt en de verkoop ervan gematigd. Middels een R8 V6 wordt de prijskloof tussen zustermodel, de Lamborghini Huracan, weer een stuk groter en een aanschaf aantrekkelijker. Ook ten opzichte van andere rivalen die op een nog hoger voetstuk worden geplaatst. Het is de Audi R8 gegund.

Gerelateerde artikelen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi presenteert speciale R8 Selection 24h

Autonieuws
Audi R8 Coupé V10 Plus Selection 24h
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.