Spyshots

Maccen met de nieuwe Ford Focus Wagon

Testrijder zijn bij een grote autofabrikant lijkt een fantastisch, maar ook intensief beroep. Al die duizenden kilometers die je moet draaien, en dat soms jarenlang met dezelfde auto en onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Tja, dat maakt nu eenmaal hongerig, terwijl tijd geld is. Veel geld. En wat doe je dan? Precies, snel eventjes Maccen.

Hadden we van 't zomer (en enkele weken geleden nogmaals) de volgende generatie Focus Hatchback al voor onze lens, nu is ook de nieuwe Focus Wagon de openbare weg op gestuurd door Ford. Met een beetje geluk zullen beide modellen nog in 2018 voorgesteld worden.

Groeispurt
Bij de Hatchback hadden we het niet zo, maar de Wagon daarentegen wekt toch zeker de indruk een groeispurt te ondergaan. Niet zozeer in de breedte en hoogte, maar in de lengte. Ook de portieren lijken langer, wat duidt op een gegroeide wielbasis, en daarmee veelal meer beenruimte (achterin).
Vanwege de vele camouflage waarin dit prototype is gewikkeld (en niet wetende wat eronder schuilt) houden we nog even een slag om de arm, maar we hebben goede hoop voor liefhebbers van maximale binnen- en bagageruimte.

1.5-driecilinder
Op het achtersteven na is de Focus Wagon als vanzelfsprekend (technisch) identiek aan de vijfdeurs Hatchback. Dat betekent dus ook een nieuwe 1.5 liter Ecoboost-driecilinder voor de stationvariant, met daarnaast nog andere motoriseringen.

Qua design lijkt Ford een stapje terug te doen om meer kopers te plezieren. Anders gezegd: de visuele gekkigheden, zoals een best druk front en de wulpse 'middelvinger'-achterlichten, zullen waarschijnlijk gematigd zijn. Binnenin had Ford die stap al gemaakt bij de facelift van de huidige generatie Focus, en zal dat doorzetten bij de nieuwe.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Ford Focus als exclusieve First Edition

Autonieuws
Nieuwe Focus ook als First Edition en direct geprijsd
> Artikel lezen

Autotest | Ford Focus ST & ST Diesel

Autotests
Autotest | Ford Focus ST (+ST TDCI)
> Artikel lezen

Autotest | Vernieuwde Ford Focus (Wagon)

Autotests
Autotest | Vernieuwde Ford Focus (Wagon)
> Artikel lezen

Update: Ford Focus ST-benzine geprijsd en dieselversie met 20%

Autonieuws
Officieel: opgefriste Ford Focus ST ook als diesel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.