Spyshots

Lijnenspel Rolls-Royce Cullinan beter in beeld

Gerben Witten29 november 2017

De Dubai Motor Show vond enkele weken geleden plaats. Een perfecte debuutlocatie voor de (eerste) SUV van Rolls-Royce zou je denken. Toch stond de Cullinan, een projectnaam, er niet. Kennelijk hebben de Britten de kolos nog niet klaar, maar het schiet wel degelijk op, zo valt op te maken uit deze foto's.

Raad eens waar onze spionagefotograaf dit prototype voor de lens kreeg? Ach, we verklappen het ook maar meteen. Het was namelijk in hartje München. Had je niet geraden hè? Maar je had het wel degelijk kunnen weten. De Cullinan is strikt genomen niets meer, maar zeker ook niet minder dan een veredelde BMW X7.

Bekvechten
Nu Dubai niet de debuutlocatie is gebleken en waarschijnlijk ook de autoshow in LA (die momenteel wordt gehouden) wordt overgeslagen, zijn alle ogen gericht op de NAIAS in Detroit, medio januari. De Autosalon van Genève, historisch gezien nog altijd dé tentoonstelling als je je als automerk wilt laten gelden, zou ook nog kunnen, maar dan zitten we al weer in maart.

Welke autoshow het ook wordt, elke maand later is een maand extra voor de Bentagya, 'met afstand de beste SUV ter wereld' volgens Bentley. 'Die claim zou heel goed terecht kunnen zijn', aldus Torsten Muller-Otvos, de grote man bij Rolls-Royce. 'Maar zodra wij onze SUV hebben gelanceerd is dat prestigieuze predicaat definitief voorbij...'

Gerelateerde artikelen

Vraagtekens bij plotselinge vertrek Rolls-Royce-designer

Autonieuws
> Artikel lezen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan: alles wat je moet weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan spart met de 'ondergeschikte' concurrentie

Spyshots
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel

Autonieuws
Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel
> Artikel lezen

In vol ornaat: de Rolls-Royce Cullinan

Autonieuws
> Artikel lezen