Spyshots

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Waar haalt Porsche de tijd vandaan?! Amper bekomen van de nieuwe Cayenne en de 911 GT2 RS in het bijzonder, alsook wetende dat er een Boxster Spyder in de pijplijn zit, is hier een eerste blik op de volgende generatie 911 Turbo.

Porsche een workaholic? Echt wel! Het merk uit Stuttgart-Zuffenhausen gunt zichzelf geen moment rust. En anders ons, het liefhebberspubliek, wel. Gewoon omdat het kan en het huidige leveringsprogramma al staat als een huis. Maar nee, de machine moet blijven draaien en dus kijken we, bijna daags na het spektakelstuk dat GT2 RS heet, nu alweer tegen de nieuwe 911 Turbo aan.

Preview
Porsche wil in 2018 voor de dag komen met de volgende generatie 911. Eerst met de 'gewone' Carrera-modellen uiteraard, om naarmate de tijd wegtikt de Elfer-taart van beneden naar boven op te bouwen via bredere en snellere modellen. Onlangs al gaven we je daarvan een preview via vakkundige computerillustraties, en nu de 911 Turbo voor onze lens is verschenen hebben we des te meer de indruk dat we dichtbij zitten. Toch?

Aston Martin
Of er al iets zinnigs over de nieuwe 911 Turbo valt te zeggen dat niet in de lijn der verwachting ligt? Eigenlijk niet. Porsche zal de reeds 50 jaar oude evolutie van het model stoïcijns voortzetten. Middels een iets andere designlijn hier, en wat meer pk's daar. Op wereldschokkende veranderingen hoef je niet te rekenen.

Al zullen ze in Zuffenhausen ongetwijfeld ook even met de wenkbrauwen gefronst hebben toen Aston Martin de nieuwe Vantage voorstelde. Met de invloeden van AMG daarin is dat namelijk meer dan ooit een rivaal voor de 911 Turbo. Het vermoedelijk gevolg: Porsche zal extra hard haar best doen om de 911 (Turbo) de benchmark in z'n klasse te houden.

Gerelateerde artikelen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.