Spyshots

Porsche Boxster-toetje in aantocht: de 718 Spyder

De Porsche Boxster Spyder behoort tot de fijnste rijmachines waarmee we ooit hebben opgetrokken. Dat belooft wat voor de nieuwe in anatocht. Al zijn we tegelijk naarstig benieuwd of een viercilinderturbo net zoveel jus kan teweegbrengen als een atmosferische zespitter.

Update 21 november 2017 – Vers van de pers. Het Britse Autocar heeft naar eigen zeggen achterhaald dat de Boxster 718 Spyder de beschikking krijgt over – jawel – de atmosferische zescilinder van de 911 GT3. Oftewel, ondanks dat nummer in z'n naam (dat verwijst naar een viercilinder) gaat de puurste Boxster van allemaal z'n coupébroeder achterna, de Cayman GT4. En laat die laatste nu net voor ons niet alleen één van de lekkerste auto's van de afgelopen jaren zijn, zo niet decennia. Kom maar om met die rauwdouwer dan!

Knallend afscheid
De huidige generatie van de Boxster (en Cayman) loopt tegen z'n einde, ondanks de grondige facelift in 2016 waarbij beide sportmodellen de toevoeging 718 en een viercilinderturbo kregen aangemeten. En dat betekent bij veel automerken, waaronder Porsche, dat het uitzwaaien van weer een mooie periode kan beginnen middels knalvuurwerk. In het geval van de Boxster is dat de Spyder, het dakloze equivalent van de Cayman GT4.

98% puur
De Boxster Spyder liet zich steevast kenmerken door een zeer puristische inborst. Luxe was door Porsche zoveel mogelijk overboord gegooid. Airco? Helaas. Elektrische kap? Vergeet het. Geïntegreerde deurgrepen? Simpele riempjes kun je krijgen. Infotainment? Enkel tegen bijbetaling. Dat soort primitieve zaken, maar allemaal gedaan ten gunste van het gewicht en ongefilterde rijeigenschappen. En hoe!

Dat zal bij de nieuwe 718 Spyder niet anders zijn, waarschijnlijk. Maar zo puur als z'n voorganger zal 'ie hoe dan ook niet worden. Die deed het namelijk met een geheel zelfstandig ademende krachtcentrale en de 718 Spyder krijgt de kunstmatige hulp van een turbo. Let wel, dit hoeft niets te zeggen over (iets) mindere prestaties. Integendeel, de verwachting is dat de 718 Spyder 400 pk meekrijgt, nog iets meer dan voorheen. Maar zal 'ie ook zo sensationeel rauw zijn…?

Gerelateerde artikelen

Less is more: prijzen Porsche Boxster Spyder

Autonieuws
Less is more: prijzen Porsche Boxster Spyder
> Artikel lezen

Porsche 550 herleeft als Boxster Spyder

Autonieuws
Porsche 550 herleeft als Boxster Spyder
> Artikel lezen

Porsche Boxster vliegt publiek in bij Cars and Coffee

Autonieuws
Porsche Boxster vliegt publiek in bij Cars and Coffee
> Artikel lezen

Porsche Boxster Spyder: onthoofde Cayman GT4

Autonieuws
Porsche Boxster Spyder
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.