Spyshots

Elektrische Porsche Mission E mag door iedereen gezien worden

Om mee te gaan in de tendens van de volledig elektrische auto zal Porsche rond het jaar 2020 de twee jaar geleden gepresenteerde Mission E in productie nemen. En afgaande op deze spyshots blijft het merk trouw aan die conceptcar.

21 december 2017 - De (astronomische) winter op het westelijke halfrond start vandaag. Hopelijk een periode vol winterpret en voor menig Nederlander de langgekoesterde wens op eindelijk weer een Elfstedentocht. Porsche gaat dat niet afwachten en is met de Mission E, een tijdelijke naam, in een gebied waar het geheid ver onder nul is. De reden: de beloofde elektrische actieradius van 500 kilometer moet namelijk ook gehaald kunnen worden bij niet-tropische tempraturen, en dat wordt nog een hele uitdaging. In 2020 zullen we weten of het de Zufferhausers gelukt is.

Trouw aan concept
De op de IAA Frankfurt van 2015 gepresenteerde Mission E Concept betrof een lange en zeer brede en lage vierdeurs-coupé, aangedreven door twee elektromotoren die samen sterk waren voor liefst 600 pk. Of dat laatste overeind blijft en daarmee een acceleratie naar 100 km/h in slechts 3,5 seconden, alsook een adequate elektrische actieradius van 500 kilometer is nog maar de vraag. Maar optisch leunt het productiemodel in elk geval sterk op de conceptversie.

Normale portieren en uitlaten
Wat sowieso niet blijft zijn de tegenovergestelde, zogeheten suïcide-deuren. Dit prototype bevat namelijk conventionele portieren. Jammer is het verdwijnen hiervan, want dergelijke portieren doen het normaliter erg goed op de showveter-meter. Iets waarop de Porsche Mission E hoog zal moeten scoren om kopers bij de tegen die tijd waarschijnlijk ook gloednieuwe Tesla Model S weg te houden.

Ook met boxer-motor?
Aan wulpse billen ontbreekt het in elk geval niet bij de Mission E. Opvallend detail daarvan zijn de twee uitlaatpijpen, een ongebruikelijk ornament bij een volledig elektrische auto. Zou Porsche hiermee laten doorschemeren dat de Mission E ook gewoon verkrijgbaar zal zijn met een boxer-motor, al dan niet in combinatie met een elektromotor en dus hybride-opstelling? Even afwachten nog. In de loop van 2018 ongetwijfeld meer over de Porsche Mission E.

Gerelateerde artikelen

Porsche Mission E vanaf 400 tot 700 pk

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche brengt spanning naar de IAA met Mission E Concept

Autonieuws
Porsche brengt spanning naar de IAA met Mission E Concept
> Artikel lezen

Wil je een boeiend seksleven? Rij Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche: 'Mission E gaat in productie'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.