Spyshots

Eerste spyshots Mini Estate

Dit zijn de allereerste spyshots van de Mini Estate. Deze nieuwe variant op het Mini-thema zal ongeveer de helft van de verkopen voor zijn rekening moeten gaan nemen.

Dat BMW het goed doet met de nieuwe Mini staat als een paal boven water. Maar om nog verder te kunnen groeien komt BMW met nieuwe varianten. Er werd al lange tijd gespeculeerd over een pickup en een stationachtige-variant. Van die laatste zijn nu de eerste spyshots gemaakt. De Mini Estate werd betrapt tijdens testwerkzaamheden. Er is weinig te zien, maar het is een bevestiging dat de Estate er echt komt.
 
Nieuw dashboard
De Estate zal direct worden voorzien van het nieuwe dashboard dat de Mini zal krijgen. Er is een facelift op komst voor de Mini en Mini Cabriolet waarin het nieuwe dashboard zijn debuut zal maken. De gebruikte materialen zullen flink worden opgewaardeerd en er is een uitgebreid in-car-entertainment systeem leverbaar.
 
Estate herleeft!
Het is niet voor het eerst dat Mini met een stationwagon komt. Van de oude Mini was ook een Estate leverbaar. Diverse carrosseriebouwers zijn bovendien in staat geweest de gewone Mini om te bouwen tot een 3-deurs station. Het nieuwe model laat echter nog tot 2007 op zich wachten, maar zal uiteindelijk ook als 5-deurs station leverbaar zijn. Verrassend is het ontwerp van de deuren die tegengesteld geopend kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Alvast heel veel nieuwe MINI Clubman

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Clubman nu ook met ALL4-vierwielaandrijving

Autonieuws
MINI Clubman ALL4
> Artikel lezen

Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept

Autonieuws
Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept
> Artikel lezen

Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman

Autonieuws
Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan: de nieuwe (6-deurs) MINI Clubman

Autonieuws
Hier is 'ie dan: de nieuwe en ook al geprijsde MINI Clubman
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.