Spyshots

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Dit is een nieuwsbulletin dat je als bestaande S-klasse-bestuurder mogelijk niet wilt meepikken. Maar ja, je had toch niet gedacht dat een van 's werelds beste auto's, zo niet dé beste, niet nog beter kon? De eerste praktijktests met de nieuwe, nog fijnzinnigere S-klasse zijn een feit.

Een troost: het duurt nog zeker minimaal anderhalf jaar voordat Mercedes de nieuwe S-klasse zal voorstellen. Waarschijnlijk wordt dat zelfs pas tegen het jaar 2020. De huidige generatie is immers zopas gefacelift en moet daarom nog eventjes door.

Bovendien is het echt niet zo dat je er straks ineens hopeloos verouderd bij rijdt omdat er een opvolger van jouw S-generatie is. Neem wat dat betreft een voorbeeld aan de S-klasse van een generatie terug; dat is nog altijd een grandioze auto. Zelfs met de oudjes is het nog altijd genieten.

Hoeveel beter?
Dat is een goede vraag, waarop wij ook niets liever dan het onthullende antwoord willen weten. De ontwikkeling van de nieuwe S-klasse bevindt zich echter in een nog dermate vroeg stadium dat Mercedes daarover niets wil loslaten. En aan dit prototype valt ook al niets te onttrekken, want slechts een testmule op basis van het huidige model.

Digitalisatie
Het ligt evenwel in de lijn der verwachting dat 'analoog' nagenoeg volledig geëlimineerd zal zijn. Digitalisatie zal - in het interieur - de dienst uitmaken in de volgende S. Dat doet het immers nu al grotendeels, al is het bij Mercedes nog altijd wachten op aanraakgevoelige schermen in tegenstelling tot de concurrentie.

Buiten dat hopen we stilletjes toch wel op weer eens een innovatie die vriend en vijand versteld doen staan. Toen de huidige generatie werd geïntroduceerd was het overwegend evolutie wat de klok sloeg. Een technologische primeur die met name BMW en Audi met grote ogen achterliet, bleef uit.

Gerelateerde artikelen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste details en foto's gefacelifte Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.