Spyshots

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Gerben Witten29 augustus 2017

Nou, heel trouw als je het ons vraagt. Dat valt te concluderen uit deze spyshots van een prototype dat bijna al z'n grove camouflage heeft afgeworpen.

Als petrolhead met een sterke voorliefde voor design hoop je het zo. Keer op keer. En menig autofabrikant komt de belofte ook daadwerkelijk na. Echter eens zo vaak word je naderhand toch nog teleurgesteld. Dan blijkt dat alle scherpe en visueel nu juist zo aantrekkelijke randjes bij het productiemodel te zijn gladgeschaafd. Bij de op stapel staande Bentley Continental GT lijkt dat niet het geval te zijn. En dat stemt goed.

Visueel al slanker
De Britten hebben beloofd dat de nieuwe Conti GT sterk afgeleid zal zijn van de EXP 10 Speed 6, de zeer fraaie conceptcar die de show stal op de 2015 Autosalon van Genève. Zie aan de hand van deze foto's of Bentley woord houdt.

Recht van voren is dat allicht wat lastig door die gekke, druppelvormige folie over de koplampen, maar van opzij en met name driekwart achter valt er toch zowaar te concluderen dat de Britten in elk geval hun beste been hebben voorgezet. Of dat eigenlijk al hebben gedaan, want het ontwerp van de nieuwe GT lag vele maanden geleden al vast.

Enkel bij de techniek moeten de puntjes nog op de i. De vraag luidt zodoende: gaat Bentley's nieuwste paradepaardje de IAA Frankfurt, die over enkele weken aanvangt, nog halen of wordt 'ie doorgeschoven naar bijvoorbeeld LA (begin december) of zelfs Detroit (begin januari)?

Gerelateerde artikelen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Woest finalestuk: Bentley Continental GT Supersports

Autonieuws
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen