Spyshots

Gokje: M8 wordt krachtigste BMW ooit

Aan een M7 heeft BMW zich nog nooit gewaagd. Maar in het kielzog van de nieuwe 8-serie zal er wel een heuse M-uitvoering verschijnen. En dat kan weleens de krachtigste BWM ooit worden.

Wat is 'ie fraai hé, de BMW Concept 8-serie Coupé waarvan enkele maanden geleden en nogal verrassend het doek werd getrokken? En nu maar veel duimen dat het productiemodel zeer trouw blijft daaraan. BMW kennende moeten we hoopvol zijn.
“Om kracht zal geen enkele 8-serie verlegen zitten”

Hongerig naar Speed
De 8-serie belooft een echt gran turismo te worden. Van nature gracieus en comfortabel, bloedsnel als het moet. Om kracht zal geen enkele uitvoering verlegen zitten, want het zit er dik in dat BMW louter krachtige motoren voor de 8-serie beschikbaar stelt. Is 300 of zelfs +400 pk nog altijd aan de magere kant voor jou, dan moet je echt M8 hebben.

Die heeft z'n vizier namelijk echt gericht op de Bentley Continental GT Speed, die andere bloedsnelle GT in de pijplijn. Onze gok: de M8 zal worden bedeeld met een vermogen rond de 650 pk, wat 'm enkele tientallen pk's sterker maakt dan de sterkste BMW tot nu toe, de M760Li. Echter de M8 haalt dat geweld niet uit een twaalfcilinder maar uit de verder opgefokte 4.4 liter V8-twinturbo van de nieuwe M5.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Buitenspelen met de 4-deurs BMW 8-serie Gran Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

BMW Z4 M stevent af op eenmalige oefening

Autonieuws
> Artikel lezen

De prijzen van de nieuwe BMW 8-serie Coupé zijn hier!

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.