Spyshots

Vaarwel Audi RS 4 Sedan, welkom RS 5 Sportback

Mocht je het nog niet hebben meegekregen: de volgende Audi RS 4 keert niet meer terug als vierdeurs sedan. Als Avant zal de RS 4 op eigen houtje verdergaan. Voor wie daar rouwig om is, hier een troost: kom er maar in, RS 5 Sportback!

Niet eerder in de prille geschiedenis van de Audi A5 – het model zit pas in z'n tweede generatie – is de Sportback-uitvoering uitgebracht als RS. Enkel de Coupé en Cabriolet kregen die eer tot dusver. Maar binnenkort is er dus ook een heuse RS 5 Sportback – als plaatsvervanger van de uitgezwaaide RS 4 Limousine. Beter zelfs!

Payback-time?
Sterker, door de komst van de RS 5 Sportback kunnen de rollen weleens significant worden omgedraaid ten nadele van zowel de RS 4 Avant als RS 5 Coupé en Cabriolet. Immers, de Sportback heeft altijd al een magische aantrekkingskracht genoten, iets dat 'm zit in z'n uiterst fraaie design gecombineerd met vier portieren maar toch een praktische achterklep. Zelfs voor de nog praktischere Avant is daar lastig tegenop te boksen.

Smakelijke ingrediënten
Met de nieuwe RS 5 Coupé reeds in de showrooms is de techniek van de Sportback-versie al uit de doeken gedaan. Voorin de neus zal een 2.9 liter V6 met dubbele turbo's een vermogen van 450 pk op kunnen wekken, bij een koppel van liefst 600 Nm. De spurt naar 100 km/h is daardoor al binnen de 4 seconden achter de rug, en doorknallen kan helemaal tot 280 km/h, mits je het Dynamic Package hebt aangevinkt. Normaliter hakt de snelheidsbegrenzer er in bij 250 km/h.

Scherper geprijsd
Al die puike cijfers hebben natuurlijk wel een (stevige) prijs. Maar nu komt het mooie. Bij de burgermansversies van de A5 Coupé en A5 Sportback is die laatste telkens net iets scherper geprijsd. En de verwachting is hierdoor dat dit ook het geval zal zijn bij de RS-varianten. Kortom, reken op een prijs (iets) gunstiger dan de € 117.625,- die Audi voor de RS 5 Coupé vraagt. Mooi meegenomen, toch?

Gerelateerde artikelen

Audi A5 Sportback maakt laatste wintertesten

Spyshots
Audi A5 Sportback maakt laatste wintertesten
> Artikel lezen

Maak kennis met de nieuwe Audi A5 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A5 Sportback
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Sportback onderweg naar Q3 2016

Spyshots
Audi A5 Sportback
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Sportback in drievoud gepresenteerd (A5, S5, g-tron)

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi RS 5 voor het eerst ook als vijfdeurs Sportback

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi A4 en A5 ultra pakken 20% bijtelling

Autonieuws
Audi A4 en A5 ultra pakken 20% bijtelling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.