Spyshots

Verrassing: Aston Martin Zagato ook als Speedster

En bedankt hè, Aston Martin! Zitten we vanochtend een heel relaas te houden over de Zagato Volante en de essentie van het woord 'spyshot', duikt er vanuit het niets ineens deze Aston Martin op. Ook een Zagato, maar eentje die officieel niet eens is aangekondigd.

Dit is naar verluidt de Aston Martin Zagato Speedster, het nog zeldzamere broertje van de Zagato Coupé en dus vanochtend nog in geuren en kleuren beschreven en getoonde Zagato Volante. Zo vanuit het niets! Al gingen er reeds enkele voorzichtige geruchten over zo'n superexclusieve uitvoering de ronde. Maar niemand die z'n vingers er echt aan wilde branden. Want hé, drie Zagato's gestoeld op deze auto, dat is een regelrecht unicum. Slechts eentje had immers ieders jongensdroom al ruimschoots gevuld.

Realy, really happy few
Omdat de Zagato Speedster zo uit de lucht komt vallen, is er weinig over bekend. Grappig is daardoor des te meer dat Aston Martin de prototypes zonder pardon (lees: camouflage) de openbare weg opstuurt. Zal wel typisch Britse humor zijn.

Wat het ook zij, naar verluidt zal de Speedster nog een stuk zeldzamer zijn dan de technische gelijke Zagato Coupé en Volante. Volgens insiders stopt de productie al na slechts 20 exemplaren, elk tegen een prijskaartje van circa 1,2 miljoen euro. Exclusief belastingen welteverstaan. Oftewel, dat is een meerprijs van een half miljoen voor de twee prachtige 'domes' achter de voorstoelen en het ontbreken van een achterbank(je).

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld

Spyshots
Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld
> Artikel lezen

Prachtig: de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Autonieuws
Shooting Brake
> Artikel lezen

Gemeen: Aston showt Zagato Shooting Brake in andere kleuren

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin: Vanquish-naam keert sneller terug dan je denkt

Autonieuws
> Artikel lezen

Italiaans tintje aan opvolger Aston Martin Vanquish

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin Vanquish zwaait uit als Ultimate

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.