Spyshots

Jaguar XE SVR aast op M3 en C AMG-publiek

Huh? Jaguar heeft onlangs toch al een M3-killer gepresenteerd? Ja en nee. Het klopt dat de pas onthulde XE SV Project 8 qua specs met gemak is opgewassen tegen de genoemde BMW M en ook de C 63 AMG en RS 4. Echter met een zeer beperkte oplage en een prijskaartje van anderhalve ton ga je de Duitsers niet aan het zweten krijgen. Die uitdagende taak is voor deze 'afgezwakte' XE SVR.

Amper bekomen van de maar liefst 600 pk sterke XE SV Project 8 staat de volgende smaakmaker van Jaguar alweer in de rij. Het gaat om de XE SVR die begin dit jaar in de wandelgangen opdook en het daadwerkelijke strijdwapen tegen de M3 en consorten moet worden. Voorzien van een concurrerend prijskaartje – om en nabij de 115.000 euro – maar eigenlijk bedeeld met nauwelijks mindere prestaties dan de Project 8.

Ongekend sterk, maar ook slim?
Vrijwel iedereen is er namelijk zeker van dat de Jaguar XE SVR een vermogen meekrijgt van 550 pk, afkomstig uit de overbekende 5.0 liter V8-Supercharged. En mocht dat daadwerkelijk zo zijn, dan is dat nog eens 40 pk meer dan de C 63 AMG in S-uitvoering. Nog maar te zwijgen over het vermogensverschil met de M3 en aanstaande nieuwe RS 4. Die moeten het immers doen met respectievelijk 431 en 450 pk. Een serieus pak minder, wat een sprintwedstrijd eigenlijk al op voorhand een gelopen race maakt. In het voordeel van de 'Jag' welteverstaan.

Anderzijds, de mensen die dit soort auto's op waarde weten te schatten weten maar al te goed dat een bruut vermogen alleen nog geen voortreffelijke stuurmachine maakt. Jaguar zal zodoende desondanks van goeden huize moeten komen om de concurrentie te overklassen. We kijken nu al uit naar de vergelijkingstests.

Gerelateerde artikelen

XE SV Project 8 laat alle Jaguars achter zich

Autonieuws
XE SV Project 8 laat alle Jaguars achter zich
> Artikel lezen

Spyshots: Jaguar XE SV Project 8 bijna klaar voor lancering

Spyshots
Spyshots: Jaguar XE SV Project 8 bijna klaar voor lancering
> Artikel lezen

Brute Jaguar XE SV Project 8 jaagt over de Nordschleife

Autonieuws
Jaguar XE Project 8
> Artikel lezen

Jaguar XE SV Project 8 is snelste sedan ter wereld

Autonieuws
> Artikel lezen

XE SV Project 8 is sterkste Jaguar ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Superexclusieve Jaguar XE SV gemist? Arden biedt soelaas

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.