Spyshots

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Mid cycle impulse?! Ja, zo noemen ze bij de BMW Groep het doorvoeren van een update die het midden houdt tussen een modeljaarwijziging en een traditionele facelift. Meestal wordt die na zo'n 3 jaar doorgevoerd en laat de vijfdeurs MINI Hatchback die leeftijd nu net hebben aangetikt.

De huidige generatie MINI Hatchback zag het levenslicht eind 2013. Als driedeurs. De vijfdeurs-uitvoering volgde een half jaar later, nu drie jaar geleden. Om het model bijtijds te houden, staat er een lichte facelift voor de beide Hatchbacks op til, alsook de MINI Cabrio. Nog voor 2018 aanvangt zullen ze bij de dealer te koop zijn.

Twee keer kijken
Zoals gezegd omvat een zogeheten mid cycle impulse nauwelijks meer vernieuwingen dan die worden doorgevoerd bij een modeljaarwijziging. De aanpassingen aan de MINI Hatchback, op deze foto's te zien als 5-deurs, zal je dan ook met een loep moeten zoeken waarschijnlijk. Reken op enkele opgefriste koplampunits, mogelijk andere wieldesigns en verfijnde updates voor interieur en een uitbreiding op het palet aan (veiligheid)features. That's it!

Gerelateerde artikelen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.