Spyshots

Spyshots: Jaguar XE SV Project 8 bijna klaar voor lancering

De Jaguar XE SV Project 8 moet nog officieel geïntroduceerd worden, maar we weten nu al dat het een uitzinnige bolide wordt. De 600 pk sterke variant van de XE staat klaar in de startblokken.

Jaguar kwam vorige maand met de eerste preview van de SV Project 8, maar het testmodel ziet er alweer net even anders uit. Zo lijkt het erop dat de bumpers en de achtervleugel alsnog een kleine make-over gekregen hebben. De wijde body kit blijft, maar de enorme vleugel is verdwenen en oogt nu een stuk subtieler.

Twee varianten?
Het zou kunnen dat Jaguar twee varianten van de XE SV Project 8 op de markt brengt: een extreme én een nog extremere versie. In totaal moeten er 300 exemplaren uit de Jaguar-fabriek rollen en die zijn waarschijnlijk in rap tempo uitverkocht. Met de 600 pk sterke 5.0-liter V8 is het immers de krachtigste straatlegale Jaguar ooit.

Halve rolkooi
De XE SV Project 8 is voorzien van een halve rolkooi, dus we kunnen er alvast vanuit gaan dat deze bolide ook op het circuit uitstekend uit de voeten kan. Of dat betekent dat BMW concurrentie voor de M4 GTS krijgt? Dat zou zomaar kunnen, al is de Jaguar op basis van de laatste geruchten een flinke klap sneller.

Introductie
De officiële introductie van de Jaguar XE SV Project 8 staat gepland voor 28 juni, dus verwacht binnen twee dagen alle details.

Gerelateerde artikelen

Superexclusieve Jaguar XE SV gemist? Arden biedt soelaas

Tuning & styling
> Artikel lezen

Brute Jaguar XE SV Project 8 jaagt over de Nordschleife

Autonieuws
Jaguar XE Project 8
> Artikel lezen

Jaguar XE SV Project 8 is snelste sedan ter wereld

Autonieuws
> Artikel lezen

Jaguar XE SVR aast op M3 en C AMG-publiek

Spyshots
> Artikel lezen

XE SV Project 8 laat alle Jaguars achter zich

Autonieuws
XE SV Project 8 laat alle Jaguars achter zich
> Artikel lezen

XE SV Project 8 is sterkste Jaguar ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.