Spyshots

Spyshots: Audi S6 laat zijn gezicht zien op de Nordschleife

Het lijkt erop dat Audi naast de A6 ook de S6 klaarstoomt voor lancering in 2018. De dikkere variant werd onlangs losgelaten op de Nordschleife en daar viel een aantal zaken op.

De spyshots van de testsessie op de Nürburgring laten zien dat er qua uiterlijk niet al teveel verschil zit tussen de reguliere A6 en de snellere S6. Sterker nog: als de S6 geen dubbel uitlaatsysteem zou hebben, dan zou je 'm in camouflage gemakkelijk kunnen verwarren met zijn kleinere broertje.

Verschillen
Kijk je iets beter, dan zie je dat de S6 op grotere lichtmetalen velgen staat en is voorzien van sportievere banden. Ook de remmen ogen groter en dat zal niet voor niets zijn, want meer vermogen betekent ook dat je meer remkracht nodig hebt om tot stilstand te komen.

3.0-liter V6
Onder de motorkap van de S6 komen we straks waarschijnlijk de 3.0-liter V6 TFSI-motor uit de S5 tegen, al wordt dat blok ongetwijfeld nog een beetje gekieteld. Zo zou het tot de mogelijkheden behoren om de nieuwe, elektrische compressor toe te voegen, zoals ook bij de reguliere A6 gebeurt.

Wanneer komt de RS6?
De nog potentere RS6 staat ook al op de agenda, maar zou pas zo'n twaalf maanden na de introductie van de A6 geïntroduceerd worden. Daarvoor moet je dus nog even geduld hebben.

Gerelateerde artikelen

Pure finetuning: de vernieuwde Audi A6-lijn

Autonieuws
Vernieuwde Audi A6-lijn
> Artikel lezen

Ingepakte Audi S6 en S7 razen over de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

MTM brengt Audi S6 naar RS6-niveau

Tuning & styling
MTM brengt Audi S6 naar RS6-niveau
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.