Spyshots

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

De laatste Autosalon van Genève stond bij Bentley niet in het teken van de nieuwe Continental GT maar van het EXP 12-studiemodel, de cabrioversie van de coupé-concept waarvan de nieuwe Conti veel trekjes zal ontlenen. En dat begin je al meer terug te zien bij de prototypes.

Eigenlijk hadden we de nieuwe Continental GT al op de bühne verwacht. Verassend genoeg besliste Bentley anders in Genève, nota bene de autobeurs waar luxemerken in het bijzonder maar wat graag hun beste beentje willen voorzetten. Dat deden de Britten heus ook, maar dan met de schitterende EXP 10 Speed 6, een voorbode van de toekomstige GTC. Een voorproefje van de nieuwe Conti GT hadden we immers vorig jaar al gekregen met de al evenzo fraaie EXP 12. Lang werd afgevraagd hoeveel trekjes de nieuwe Bentley GT nu echt zou ontlenen van die apart genaamde conceptcar en deze jongste spyshots van het model geven daarop eindelijk antwoord: veel, heel veel!

Driemaals scheepsrecht
Zeg nu zelf: de eerste Continental GT was nu niet bepaald een klassieke schoonheid. Te lomp en te rond. De tweede generatie was al stukken fraaier, maar Bentley lijkt het licht pas echt te hebben gezien bij de aanstaande derde generatie. Zoals het een echte gran turismo betaamd zal de nieuwe Continental GT wederom een relatief grote voetafdruk kennen, maar dat zie je een stuk minder sterk van 'm af. Het lijnenspel is effectiever, sportiever ook, al beschikt de Conti GT ook straks nog altijd over een stel fikse heupen en billen. Toch wel een handelskenmerk inmiddels.

IAA?
Technisch, zoals je al wist, maakt de nieuwe Bentley Continental GT gebruik van een ingekorte Porsche Panamera-platform terwijl de motoren en de transmissies uit eigen huis komen (maar eigenlijk ook weer niet). Blijft eigenlijk over de vraag wanneer de onthulling nu precies gepland staat. De IAA in Frankfurt is de eerstvolgende belangrijke autoshow, medio september.

Gerelateerde artikelen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Woest finalestuk: Bentley Continental GT Supersports

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.