Spyshots

Volvo XC40 duldt geen pottenkijkers

Gerben Witten 9 mei 2017

Het is altijd weer glimlachen wanneer een testteam een prototype eventjes in de steek laat voor een andere bezigheid maar daarbij de spionagefotograaf in de bosjes over het hoofd heeft gezien. Het overkwam 'team Volvo' bij de XC40 langs de Duitse Autobahn.

'Je wilt niet weten hoe naarstig de testpiloten naar een afdekzeil grepen om erger te voorkomen. Blinde paniek leek er te heersen', aldus de spionagefotograaf die verantwoordelijk is voor deze kiekjes. Het moet een hilarisch gezicht zijn geweest op dat moment. Maar waarvoor eigenlijk? Het camouflageteam bij Volvo had al zeer goed werk verricht om de XC40 uit de buurt van pottenkijkers te houden. Check die zwarte plakkaten rond de auto! Op het silhouet en de lichtunits na sijpelen daar heus geen ontluikende details door.

Kleine XC60
Bovendien, zo verrassend zal het design niet zijn. Zeker de laatste paar jaar maakt Volvo zich immers nogal schuldig aan kopieergedrag. Met name bij haar SUV-modellen. De nieuwe XC60 is namelijk net een kleine XC90 en de XC40 op zijn beurt belooft dat te worden van de XC60.

Begin 2018
Ander nieuws dan? Nee, eigenlijk niet. Tenzij je ons nog vrij recente artikel over de XC40 hebt gemis, voorzien met foto's van exact hetzelfde prototype. Ook van dichtbij, maar bedekt met een laagje sneeuw in plaats van 'paniekerig' plastic. Later dit jaar hopelijk een (meer) naakte XC40. De onthulling staat immers voor begin 2018 gepland.

Gerelateerde artikelen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 uitgeroepen tot Europees Auto van het jaar

Autonieuws
Volvo XC40 uitgeroepen tot Europees Auto van het jaar
> Artikel lezen

Schrik! Lara Croft rijdt Volvo voortaan

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo onthult per ongeluk nieuwe XC40

Autonieuws
> Artikel lezen